Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fidelis Castro su režisieriumi Oliveriu Stone aptarė „pasibaisėtiną“ Busho politiką

Fidelis Castro susitikęs su režisieriumi Oliveriu Stone'u aptarė buvusio JAV prezidento George'o W. Busho politikos „klaidas ir baisumus“, ketvirtadienį rašė pats buvęs Kubos lyderis.
George'as W.Bushas
Net ir palikęs prezidento postą George'as W. Bushas sulaukia daug kritikos už ankstesnius darbus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

83-ejų F.Castro oficialioje žiniasklaidoje paskelbtame vedamajame pranešė ilgai kalbėjęsis su O.Stoneu apie jo filmą „W“, kuriame vaizduojamas G.W.Busho prezidentavimas.

F.Castro, kritikuojantis G.W.Bushą už tai, kad jis įtraukė Jungtines Valstijas į Irako karą bei atsisakė ratifikuoti Kioto protokolą klimato kaitos klausimais, sakė išreiškęs O.Stone'ui savo „požiūrį apie Busho atsakomybę“ dėl vienokių ar kitokių klaidingų politinių sprendimų.

F.Castro rašo, kad „po Busho politikos klaidų ir baisybių“, buvęs JAV viceprezidentas Dickas Cheney atrodė pasibaisėtinai, kai mėgino teisinti kankinimus.

„Supraskime, kad tai yra politinės etikos klausimas: tikslas nepateisina priemonių. Kankinimai nepateisina kankinimų, vienas nusikaltimas nepateisina kito nusikaltimo“, – priduria F.Castro.

Buvęs Kubos lyderis rašė, kad „gal būt daugiau nei pusė“ amerikiečių palaiko D.Cheney poziciją, ir „jeigu taip yra, tai simbolizuoja moralinį kapitalizmo ir vartotojiškos visuomenės žlugimą“.

Dėl pablogėjusios sveikatos prieš trejus metus savo posto atsisakęs F.Castro nenurodė, kada įvyko jo susitikimas su režisieriumi.

O.Stone'as, kuriam nemažai teko bendrauti su F.Castro kuriant dokumentinius filmus „Comandante“ (2003) ir „Ieškant Fidelio“ (Looking for Fidel, 2004), šią savaitę pristato dar vieną dokumentinį filmą apie Venesuelos prezidentą Hugo Chavezą, artimiausią F.Castro politinį sąjungininką.

Pasak H.Chavezo, sausį O.Stone'as buvo susitikęs su Kubos prezidentu Rauliu Castro, tačiau tuo metu apie šį susitikimą Kuboje nebuvo pranešta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius