-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fukušimos-1 atominės elektrinės uždarymui prireiks 40 metų

Japonijos valdžia parengė šių metų kovą nuo galingo žemės drebėjimo ir cunamio nukentėjusios Fukušimos-1 atominės elektrinės laipsniško eksploatacijos nutraukimo planą. Kaip praneša naujienų agentūra „Associated Press“, šiame plane numatyta, kad visiškai elektrinė bus uždaryta tik po 40 metų. Anksčiau specialistai tvirtino, kad deaktyvacijos darbai elektrinėje užtruks tris dešimtmečius.
Fukušimos-1 atominė elektrinė
Fukušimos-1 atominė elektrinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Galutinis projektas po konsultacijų su ekspertais ir branduolinės energetikos priežiūros institucijomis buvo patvirtintas trečiadienį. Dokumente numatoma, kad elektrinės operatorė kompanija „Tepco“ per dvejus metus išmontuos kiekvieno reaktoriaus viršutiniame aukšte esančius branduolinio kuro strypus, o po to bendrovė 25 metus valys elektrinės teritorijoje pasklidusias išsilydžiusio branduolinio kuro liekanas. Visiška elektrinės deaktyvacija užtruks dar ilgiau.

Radiacijos lygis Fukušimos-1 atominėje elektrinėje ir toliau išlieka aukštas, todėl darbų vykdymui teks naudoti robotus su nuotoliniu valdymu.

Po 2011 metų kovo 11 dieną Japoniją supurčiusio žemės drebėjimo ir cunamio Fukušimos-1 atominėje elektrinėje įvyko keli sprogimai ir gaisrai. Per šią avarijų seriją į atmosferą buvo išmestas didelis kiekis radioaktyvių medžiagų. Netrukus po to Japonijos vyriausybė pristabdė daugelio kitų šalies atominių elektrinių darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius