Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje – maliarijos protrūkis

Europos ligų kontrolės ir prevencijos centras šių metų rugpjūčio mėn. pranešė apie vietinės maliarijos protrūkį Graikijoje.
Uodas
Maliarijos išplitimo pavojus į ES šiuo metu yra mažas. / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Nuo metų pradžios šeši P.vivax sukelti maliarijos atvejai užregistruoti penkiuose Graikijos regionuose. Užsikrėtimo rizika susijusi su asmenų gyvenimu, apsilankymu arba darbu Evrotas teritorijoje, praneša Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC).

Maliarijos perdavimas žmonėms registruojamas jau treji metai. Maliarijos, sietinos su šiuo įvykiu, išplitimo pavojus į ES šiuo metu yra mažas.

Teritorijoje, kurioje nustatyti maliarijos atvejai, sustiprintos kraujo saugumo priemonės. Visi kraujo donacijos mėginiai tiriami, teigiamų nerasta.

ULAC duomenimis, paskutiniai vietinės maliarijos atvejai Lietuvoje buvo užregistruoti 1956 metais. Tačiau įvežtiniai maliarijos atvejai mūsų šalyje nėra retenybė. Per 2001-2010 m. laikotarpį įvežtine maliarija Lietuvoje sirgo 41 asmuo, iš jų 3 žmonės mirė. Šiais metais šia liga svetur užsikrėtė du mūsų šalies gyventojai.

Pagrindinės maliarijos profilaktikos priemonės yra reguliarus antimaliarinių vaistų vartojimas endeminėje šalyje ir apsauga nuo uodų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius