Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 10

Sakartvelo žmonės šaukiasi pagalbos: šalis stumiama į Rusijos glėbį

Sakartvele netylant protestams dėl prieštaringai vertinamo „užsienio agentų“ įstatymo projekto, už suirutės šalyje vis labiau kyšo Rusijos ausys. Pasak politikos eksperto Georgo Paniashvilio, tokių incidentų, kaip pastaruoju metu, šalyje išties nebūta.
Protestas Sakartvele
Protestas Sakartvele / „AP“/„Scanpix“

Nuo pat balandžio 9 dienos, kai valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ atnaujino planus priimti „užsienio agentų“ įstatymą, šalyje kilo protestų banga.

Įstatymo priešininkai akcentuoja, kad pastarasis yra kone identiškas jau anksčiau priimtam Rusijoje ir sutrukdytų šalies planams stoti į Europos Sąjungą.

Policijos pareigūnai su protestuotojais elgiasi itin žiauriai – naudojamos ašarinės dujos, vandens patrankos ir guminės kulkos, nuo pat demonstracijų pradžios fiksuota daugybė suėmimų.

Pasak G.Paniashvilio, tuo neapsiribojama – pastaruoju metu protestuojantys Sakartvelo piliečiai sulaukia grasinančių skambučių iš nenustatytų Ukrainos, Moldovos, Azerbaidžano numerių.

Tačiau ir to buvo negana – ketvirtadienio naktį daugybė Sakartvelo nevyriausybinių organizacijų atstovų prie savo namų, darbo vietų ir net artimųjų namų išvydo priklijuotus plakatus su savo atvaizdais ir užrašais „užsienio apmokami agentai“.

Ekrano nuotr. /Ketvirtadienio naktį Sakartvele prie bespriešinančių prorusiškam „užsienio agentų“ įstatymų piliečių ir jų artimųjų namų atsirado plakatai.
Ekrano nuotr. /Ketvirtadienio naktį Sakartvele prie bespriešinančių prorusiškam „užsienio agentų“ įstatymų piliečių ir jų artimųjų namų atsirado plakatai.

Grasinimus seka užpuolimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius