-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greta Lietuvos mėginta užgrobti lėktuvą (atnaujinta 17.50 val.)

Turkiškai kalbantis teroristas nesėkmingai pamėgino užgrobti keleivinį lėktuvą, skridusį iš Turkijos į Rusiją.
„Turkish Airlines“
„Turkish Airlines“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sulaikytas, įtariamasis mėginimu užgrobti lėktuvą Antalija – Sankt Peterburgas, yra kilęs iš Uzbekistano, pranešė Šiaurės Vakarų vidaus reikalų transporto valdyba.

„Vyras sulaikytas, jis išvestas iš salono. 52-ejų metų vyras yra kilęs iš Uzbekistano. Operatyviniams darbuotojams susidarė pirmas įspūdis, kad jis truputį įkaušęs“, – sakė pašnekovas.

Jis pridūrė, kad keleiviai išvesti iš salono „pagal procedūrą, juos būtina apklausti“, – pridūrė VRV atstovas.

Pasak naujienų agentūros AFP, Turkijos pareigūnai nustatė, jog sulaikytasis uzbekas yra Jasa Rašidovas, kuris „skrydžio metu elgėsi chuliganiškai, nes buvo labai girtas“.

Vyriškį, kuris tvirtino turįs bombą ir grasino susprogdinti lėktuvą, sulaikė kiti keleiviai.

Tarp 164 keleivių nebuvo nė vieno turko, sakė „Turkish Airlines“ direktorius Temelis Kotilas.

Lėktuvą buvo užsakiusi viena Rusijos turizmo bendrovė savo klientams parskraidinti iš Viduržemio jūros kurorto Antalijos, kurį yra labai pamėgę rusų turistai.

Drama – Lietuvos pašonėje

Kiek anksčiau, CNN pranešė, kad drama įvyko Lietuvos pašonėje – oro erdvėje virš Baltarusijos. Rusijos internetinės žiniasklaidos duomenimis, nusikaltėlį, grasinusį susprogdinti lėktuvą, nuginklavo kiti lėktuvo keleiviai.

Aviakompanijos „Turkish Airlines“ lėktuvas Airbus 320 skrido maršrutu Antalija – Sankt Peterburgas. Naujienų agentūros „France Presse“ žiniomis, lėktuvu skrido 167 keleiviai. Kitais duomenimis, lėktuve yra 164 keleiviai ir 7 įgulos nariai.

Aviakompanijos atstovas pareiškė, kad įtariamas teroristas, kuris ekipažui nusiuntė raštelį apie bombą lėktuve, buvo neblaivus ir neginkluotas.

Turkiškas interneto leidinys hurriyet.com praneša, kad tariamas teroristas yra Uzbekistano pilietis Jasaras Pašaoglu. „Turkish Airlines“ vadovas Temelis Kotilis žiniasklaidą patikino, kad „šiuo metu lėktuve nevyksta nieko blogo“, ir pridūrė, kad lėktuvas pagal planą ketina saugiai leistis Sankt Peterburgo oro uoste.

Tuo pat metu „Ria Novosti“, remdamasi Turkijos civilinės aviacijos valdybos generalinio direktoriaus žodžiais, praneša, kad lėktuvą užgrobti pamėgino „neblaivus rusas, kuris pradėjo triukšmauti ir pagrasino susprogdinti lėktuvą“.

Nors anksčiau skelbta, kad lėktuvas ketina nusileisti Pulkovo oro uoste 16.20 val. Lietuvos laiku, hurriyet.com apie 14.50 val. informavo, kad laineris jau nusileido be jokių papildomų sunkumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius