-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzija: savo pareiškimu Dmitrijus Medvedevas pripažino, kad karą pradėjo Rusija

Tbilisis Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo pirmadienį paskelbtą pareiškimą dėl 2008 metų rugpjūčio karo priežasčių laiko pripažinimu, kad tuomet karinius veiksmus pradėjo Rusija.
Konfliktas Osetijoje
Konfliktas Osetijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rusijos prezidento pareiškimas dėl Gruzijos ir Rusijos karo priežasčių svarbus tuo, kad D.Medvedevas ne tik pripažino, kad karą pradėjo Rusija, bet ir kodėl ji taip padarė“, – pareiškė parlamento pirmininkas Davidas Bakradzė.

Rusijos prezidentas šiandien Rostove prie Dono pareiškė, kad 2008 metų rugpjūčio karinė operacija Gruzijoje, kurią Kremlius vadina Gruzijos privertimo laikytis taikos operacija, buvo absoliučiai būtina „kaimynams nuraminti“ bei įspėti NATO.

„Tai buvo labai sunkus mūsų istorijos puslapis, tačiau visiškai būtinas“, – pareiškė D.Medvedevas, kalbėdamas apie 2008 metų rugpjūčio karinę operaciją.

„Tai, kad Rusija tada taip giežtai pasielgė, mums garantavo situaciją, kad aplink mus dabar ramiau, nei anksčiau“, – sakė D.Medvedevas.

Pasak prezidento, tokiu būdu „kai kurie kaimynai paprasčiausiai buvo nuraminti, parodžius jiems, kad su Rusija ir kaimyninėmis nedidelėmis valstybėmis reikia elgtis teisingai, o kai kuriems partneriams, tarp kurių Šiaurės Atlanto aljansas, tai buvo signalas, kad priiminėjant sprendimus plėsti Aljansą, reikia galvoti apie geopolitinį stabilumą“.

„Čia ir slypi pagrindinė pamoka“, – pažymėjo D.Medvevas.

D.Bakradzės nuomone, „Rusijos prezidento pareiškimas – visiškai išsamus komentaras tiems žmonėms Gruzijoje, ir už jos ribų, kuriuos iki šiol domina, kas įvyko 2008 metų rugpjūtį“.

„Pagrindinė tokio atvirumo priežastis – iš pradžių pono Rogozino (Dmitrijaus Rogozino, Rusijos nuolatinio atstovo prie NATO), po to pono Medvedevo – jų baimė“, – mano Gruzijos užsienio reikalų ministras Grigolas Vašadzė.

„Šiuos pareiškimus lėmė baimė. Tai pilnas baimės atsakymas į tas rezoliucijas, kurias patvirtino daugybės šalių parlamentai. Mane labiausiai nustebino tai, kad jie (Rusijoje) negali laikytis net savo propagandinių tezių“, – pareiškė G.Vašadzė, komentuodamas D.Medvedevo pareiškimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius