Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Betliejų prieš Kalėdas plūsta piligrimai

Tūkstančiai krikščionių maldininkų, neįbaugintų šalčio ir žvarbaus vėjo, trečiadienį suplūdo į Betliejų švęsti Kalėdų Jėzaus Kristaus gimtajame mieste.
Į Betliejų prieš Kalėdas plūsta piligrimai.
Į Betliejų prieš Kalėdas plūsta piligrimai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš Vakarų Kranto miestų Ramalos ir Jericho į Betliejų atsiųsta 500 pareigūnų, kurie turės užtikrinti saugumą švenčių metu.

„Betliejuje šią savaitę tikimės sulaukti 40 000 svečių“, – sakė palestiniečių vyriausybės turizmo ministras Khouloudas Daibesas Abu Dayyehas.

Šiemet į Betliejų maldininkų atvyko daugiausiai nuo 2000 metų, kai Vakarų Krante prasidėjo palestiniečių sukilimas. Piligrimai į miestą Izraelio okupuotame Vakarų Krante atnešė daug džiaugsmingos krikščioniškos dvasios.

Tačiau tikintieji taip pat susidūrė su rūsčia šio neramaus regiono tikrove: Vakarų Krantą juosianti Izraelio pastatyta 8 metrų aukščio betoninė siena stūkso vos už kelių šimtų metrų nuo tos vietos, kur gimė krikščionių tikimas Išganytojas.

Iš Jeruzalės, kuri yra vos už 10 kilometrų į šiaurę nuo Betliejaus, atvykstantys miesto svečiai turi pereiti sieną per Izraelio patikros postus.

Tūkstančiai per kelias pastarąsias dienas į Betliejų atkeliavusių maldininkų lūkuriavo Prakartėlės aikštėje, esančioje prie Kristaus gimimo bažnyčios. Šioje bažnyčioje įrengta grota žymi vietą, kurioje, kaip manoma, gimė Jėzus.

„Labai nepaprasta būti Betliejuje tą dieną, kai švenčiame Kalėdas – tai labai jaudinanti akimirka“, – sakė Meksikos kunigas Eduardo Roblesas Gilis, kuris į piligriminę kelionę išvyko su savo artimaisiais.

Palestiniečių skautų orkestras, kuri sudarė fleita, būgnas ir dūdmaišis, paskelbė šventinės ceremonijos pradžią, o Jeruzalės lotynų apeigų katalikų patriarchas Fuadas Twalas vadovavo iš Jeruzalės išėjusiai procesijai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius