-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 24 /16:51

Įkaitų gelbėjimo operacija Nairobio prekybos centre baigta

Kenijos policijos šaltinis BBC tvirtino, kad operacija Nairobio „Westgate“ prekybos centre yra baigta.
Kenijos kariai prie „Westgate“ prekybos centro
Kenijos kariai prie „Westgate“ prekybos centro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia BBC, besitęsiant prekybos centro apgulčiai sužeisti trys Kenijos kariai antradienį mirė. Tokią informaciją patvirtino vidaus reikalų ministras.

Du arba trys jauni JAV piliečiai ir viena Didžiosios Britanijos pilietė yra tarp užpuolikų, kurie šturmavo vieną prekybos centrą Nairobyje, pirmadienį pareiškė Kenijos diplomatijos vadovė.

Įkaitų drama prekybos centre pareikalavo mažiausiai 65 pirkėjų ir centro darbuotojų gyvybių, dar beveik 200 buvo sužeisti.

„Mūsų turima informacija rodo, kad amerikiečiai yra jauni vyrai, galbūt apie 18–19 metų“, – sakė užsienio reikalų ministrė Amina Mohamed. Ji pridūrė, kad jie yra kilę iš Somalio arba arabų šalių, bet gyveno JAV – Minesotoje ir vienoje kitoje vietoje“.

„Tarp užpuolikų yra ir moteris. Ir ji, atrodo, yra daug kartų tai dariusi anksčiau“, – JAV visuomeniniam transliuotojui PBS taip pat sakė ministrė.

Kenijos pajėgos neutralizuoja Nairobio prekybos centre kovotojų padėtus sprogmenis

Jokių detalių nebuvo paskelbta apie rastų sprogmenų pobūdį, tačiau ši aplinkybė tapo dar vienu pavojingu elementu per apsiaustį, užsitęsusią jau ilgiau nei tris paras.

Papildyta 16.51 val. Prekybos centre įgriuvo dalis stogo

Nairobio prekybos centro „Westgate“ dengtoje automobilių stovėjimo aikštelėje antradienį įgriuvo dalis stogo, pranešė vienas ugniagesys ir šaltiniai saugumo pajėgose, praėjus dienai po smarkaus susišaudymo per tebevykstančią su „al Qaeda“ susijusios kovotojų grupuotės apsiaustį.

Automobilių stovėjimo aikštelė, kurios konstrukcijoms galėjo pakenkti pirmadienį per Kenijos pajėgų ir kovotojų sušaudymą kilęs gaisras, yra užpakalinėje didžiulio prekybos komplekso dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius