Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įkandus nuodingam vorui Airijos gyventoja vos neprarado kojos

Po nuodingo voro įkandimo Šiaurės Airijos gyventoja patyrė agoniją. Moters koja ištino dvigubai, o staiga prasidėjusi infekcija išplito. Įkandimą į blauzdą lovoje pajutusi 34-erių moteris nuodingo gyvio savo kambaryje rasti nesugebėjo.
Našlė apsimetėlė - nuodingiausias voras Jungtinėje Karalystėje.
Našlė apsimetėlė - nuodingiausias voras Jungtinėje Karalystėje.

Nuodingiausio Jungtinės Karalystės voro Našlės apsimetėlės nuodai išplito taip staiga, kad į ligoninę nuskubėjusiai moteriai gydytojai pranešė, kad jai gali tekti pašalinti dalį kojos raumenų. Ligoninėje nukentėjusiajai skirtas intensyvus gydymas antibiotikais ir antihistamininiais vaistais, kurie išgelbėjo voro auką.

Nukentėjusioji Aideen Hynes portalui dailymail.co.uk pasakojo pajutusi kažką lipant koja ir bandė nubraukti: „Voras turbūt pamanė, kad jį puola, tad tą pačią akimirką įkando. Skausmas buvo nepakeliamas. Mano vyras, pamatęs žymę, iškart suprato, kad tai – voro įkandimas. Mano koją pradėjo traukyti spazmai ir raumenys trūkčiojo kas kelias minutes“.

Egzotinių gyvūnų parduotuvei vadovavusi moteris nemanė, jog susidūrė su nuodingiausiu nariuotakoju šalyje, tad pirmiausia ji kreipėsi į šeimos gydytoją, kuris liepė nedelsiant skubėti į ligoninę. „Mano koja ištino ir tvinkčiojo, beveik negalėjau paeiti ir pastovėti. Maniau, neteksiu kojos. Tuo metu man taip skaudėjo, jog buvau pasiruošusi gydytojams leisti ją nupjauti“, – pasakojo A. Hynes.

Nors moteriai buvo paskirti keturi antibiotikų kursai, koja supuliavo ir atsivėrė žaizdos, kurias kasdien tenka valyti ir perrišti medikams. Kol nukentėjusioji buvo gydoma ligoninėje, jos vyrui pavyko rasti ir į laisvę paleisti kaltininką vorą.

Didžiojoje Britanijoje gyvena septynios rūšys Našlių apsimetėlių vorų. Visi jie gali įkąsti, tačiau stipriausius nuodus kaupia Didingoji našlė apsimetėlė, kuri, manoma, įkando Airijos gyventojai. Ekspertų teigimu, šie vorai neagresyvūs, tačiau kanda gindamiesi. Pavyzdžiui, jei žmogus suspaudžia jį tarp drabužių ar paklodės. Taip pat gali įkąsti išprovuoti, pavyzdžiui, bandomi pagauti. Našlės apsimetėlės suka lizdus ir apsistoja drėgnose ir tamsiose vietose, pavyzdžiui, rūsiuose ar sandėliukuose. Tai – viena iš didžiausių vorų rūšių Jungtinėje Karalystėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius