Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš „Islamo valstybės“ nelaisvės išsigelbėję jazidai pasakoja apie prievartą ir žiaurumus

Mergaitės buvo viešai žaginamos, paprastai – dviejų ar trijų vyrų, muštos, kankinamos ir patyrė praktiškai visų rūšių prievartą. Pasaulis sužino vis daugiau apie „Islamo valstybės“ džihadistų žiaurumus, kuriuos pasakoja iš nelaisvės prieš kelias dienas išleisti jazidai, rašo wyborcza.pl.
Iškankinti jazidai
Iškankinti jazidai / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Šią savaitę „Islamo valstybės“ radikalai išleido apie 200 jazidų – moterų, vaikų ir senelių. Pirmadienį paleisti žmonės tik trečiadienį pasiekė Irano Kurdistaną. Visi buvo labai blogos būklės, matėsi kankinimo ženklai, kai kurie buvo taip išsekę, kad net negalėjo kalbėti.

Dabar jie pasakoja patirtą siaubą, kad pasaulis pagaliau suvoktų tragedijos mastą. „Independent“ publikuoja pirmuosius liudijimus.

Į nelaisvę jazidai buvo paimti pernai rugpjūtį, per Sindžaro provincijos apgultį. Aštuonis mėnesius jie gyveno nežmoniškomis sąlygomis, dalis buvo parduota ar padovanota džihadistams. Beveik visi buvo nuolat mušami, jėga verčiami priimti Islamą. Moterys tapo sekso vergėmis.

Vietos organizacijų, padedančių jazidams, atstovai tvirtina, kad nesigailėta ir vaikų. Jie buvo atimami iš motinų ir atiduodami į tam tikrus namus ar taip pat dovanojami „nusipelniusiems“ džihadistams. Moterys versto ir duoti kraujo, reikalingo sužeistiems „Islamo valstybės“ kovotojams.

Merginos viešai prievartautos, dviejų ar trijų vyrų paeiliui, muštos, kankintos. Kiekvienos istorija vis kitokia, bet visos siaubingos.

Tai dar vienas liudijimas apie „Islamo valstybės“ barbariškumą. Apie džihadistų žiaurumus dar pernai lapkritį prabilo savo ataskaitoje ir „Amnesty International“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius