-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsiutęs Kremliaus dainius Josifas Kobzonas: „Aš spjaunu ant jų sankcijų“

Į naujų Europos Sąjungos sankcijų ratą pateko ir politiku tapęs Rusijos estrados dainininkas Josifas Kobzonas. Tai tapo dar vienu garbės medaliu „rusų Frankui Sinatrai“, režimui ištikimam sentimentalių dainų atlikėjui, skelbia BBC.
Apsišaukęs Donecko sukilėlių lyderis A.Zacharčenka plėšia dainą su J.Kobzonu.
Apsišaukęs Donecko sukilėlių lyderis A.Zacharčenka plėšia dainą su J.Kobzonu. / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Aš spjaunu ant jų sankcijų“, – tėškė J.Kobzonas pirmadienį Rusijos televizijoje. „Aš jaučiuosi pamalonintas ir pagerbtas“, – kitame interviu sarkastiškai aiškino estrados žvaigždė. Vienintelė bėda, apie kurią kalba J.Kobzonas – už Australijos piliečio ištekėjusi jo dukra, gyvenanti Jungtinėje Karalystėje. Susitikimus su ja ir anūkais jis jau gali pamiršti.

„Mano priešai kaltina mane, kad dainavau Kryme ir Donbase. Aš ten ir vėl vyksiu“, – dėstė jis, paskelbdamas, kad jau kitą mėnesį surengs koncertus Donecke ir Luhanske. J.Kobzonas neslepia, kad jaučia pagarbą V.Putino remiamiems teroristams.

Tai jau ne pirmas kartas, kai J.Kobzonas patenka į Vakarų nemalonę. Nuo 1994 metų jis vis negali gauti JAV vizos, nors kasmet vis iš naujo atkakliai pildo prašymus. Tiesa, čia jam trukdo ne meilė V.Putinui, o kriminaliniai ryšiai.

JAV teisėsauga skelbia, kad J.Kobzonas palaikė labai artimus ryšius su Viačeslavu Ivankovu (vadintu „Japončiku“), kuris buvo nušautas Maskvoje 2009 metais.

JAV teisėsauga skelbia, kad J.Kobzonas palaikė labai artimus ryšius su Viačeslavu Ivankovu (vadintu „Japončiku“), kuris buvo nušautas Maskvoje 2009 metais.

Darbininkų  šeimoje Rytų Ukrainoje augęs žydų kilmės berniukas pradėjo dainuoti dar tarnaudamas sovietinėje armijoje. Jo šlovė atėjo 7-ajame dešimtmetyje, kai sodriu baritonu atliekamos komunistinės dainos virpino ne tik karių, bet ir visos sąjungos gyventojų širdis.

Nepaisant Sovietų Sąjungoje vyravusio antisemitizmo, J.Kobzonui apdovanojimų netrūko. Greitai atsirado ir įtakingų draugų ratas. Buvęs komunizmo apologetas greitai apvertė savo pažiūras ir puikiai prisitaikė Boriso Jelcino bei Vladimiro Putino Rusijoje.

Nuo 1990-ųjų Rusijos Dūmoje sėdintis J.Kobzonas greitai tapo ir vienu pagrindinių „Vieningosios Rusijos“ narių bei savo politinę sėkmę magiškai pavertė ir verslo sėkme bei turtu. 2002 metais jo sėkmę šiek tiek aptemdė diagnozuotas vėžys, kurį dainininkas nugalėjo po ilgos kovos. Dar 2010 metais jis buvo apalpęs scenoje.

Tiesa, nepaisant sveikatos problemų, J.Kobzono išvaizda nesikeičia jau dešimtis metų. Tai jam padeda daryti nuolatinės botokso injekcijos bei žvilgantis tamsus perukas.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Josifas Kobzonas
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Josifas Kobzonas

J.Kobzonas meilę V.Putinui demonstruoja jau ilgą laiką, tačiau ypač ji suaktyvėjo po Krymo aneksijos, kuriai estrados žvaigždė pritarė labai entuziastingai. Jis nuolat keliavo ne tik į Krymą, bet ir į tariamų sukilėlių užimtas Rytų Ukrainos teritorijas, kuriose netgi buvo paskelbtas „garbės konsulu“.

Būtent dėl tokio išdavikiško elgesio Ukraina atėmė iš J.Kobzono jam už nuopelnus suteiktą pilietybę. „Man nerūpi“, – komentavo jis. „Man nėra Ukrainos, kurią dabar užvaldė fašistų režimas. Todėl aš ir nenoriu būti Ukrainos miestų garbės piliečiu“, – aiškino Vladimirą Leniną dainomis šlovinęs estrados veteranas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius