Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 02 26 /12:57

Sirijos „Baltųjų šalmų“ atstovai nedalyvaus „Oskarų“ ceremonijoje

Civilių gelbėtojai iš Sirijos „White Helmets“ (Baltieji šalmai) grupės, apie kurią sukurtas „Oskarui“ nominuotas dokumentinis filmas, nedalyvaus sekmadienį vyksiančioje apdovanojimų ceremonijoje dėl suintensyvėjusio bombardavimo Sirijoje bei dėl atmesto vieno gelbėtojo paso.
Khaledas Khatibas
Khaledas Khatibas / „Baltųjų šalmų“ nuotr.

Raedas Salehas ir Khaledas Khatibas planavo dalyvauti apdovanojimų ceremonijoje. Dokumentinis filmas „Baltieji šalmai“ (White Helmets) yra tarp pretendentų laimėti „Oskarą“.

„Po trijų oro uoste praleistų dienų man neleido vykti į #oskarai2017. Turėjau JAV vizą, bet nepriėmė mano paso. Liūdna, tačiau yra svarbaus darbo čia“, – šeštadienį tviteryje parašė Stambulo oro uoste įstrigęs Kh.Khatibas.

JAV muitinės ir sienos pasaugos tarnybos atstovas Michaelas Frielas sakė, kad „asmenys privalo turėti galiojančius dokumentus kelionei į Jungtines Valstijas“, ir atsisakė detaliau komentuoti šią situaciją.

Kiek anksčiau R.Salehas agentūrai AFP sakė nedalyvausiąs apdovanojimų ceremonijoje dėl didelio darbo krūvio „dėl suintensyvėjusių režimo smūgių Damasko, Daros ir Homso provincijose“.

Abu „White Helmets“ nariai iš pradžių baiminosi, kad jiems nebus leista atvykti į Ameriką dėl prezidento Donaldo Trumpo įsako, draudusio septynių musulmoniškų šalių, įskaitant Siriją, piliečiams 90 dienų atvykti į Jungtines Valstijas. Tačiau vėliau jie gavo vizas.

Sirijoje nuo konflikto pradžios 2011-ųjų kovą žuvo daugiau kaip 310 tūkst. žmonių, daugiau kaip pusė šalies gyventojų buvo priversti trauktis iš savo namų.

2013 metais įkurta grupė „White Helmets“, įdarbinusi daugiau kaip 3 tūkst. savanorių, nurodo išgelbėjusi daugiau kaip 78 tūkst. gyvybių.

Grupės pavadinimą patvirtina jos narių nešiojami balti šalmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius