Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV šiaurės rytuose vėjas ir lietus paliko be elektros pusę milijono gyventojų

JAV šiaurės rytų valstijose dėl liūčių ir medžius varčiusios vėtros daugiau kaip 500 tūkst. žmonių liko be elektros.
Elektra
Elektra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Elektros perdavimo linijų laidai nutrūko šeštadienį kai kuriuose Naujojo Džersio, Pensilvanijos, Konektikuto ir Niujorko valstijų miestuose.

Pačiame Niujorko mieste ir gretimos Naujojo Džersio valstijos pietinėje dalyje, kur vėjo gūsiai siekė 108 kilometrus per valandą, be elektros liko maždaug 365 tūkst. žmonių.

Per pastarąsias dvi savaites dėl smarkių audrų JAV šiaurės rytinėse valstijose jau antrą kartą daugiau nei pusė milijono namų ir verslo įmonių paskendo tamsoje.

Niuarko tarptautiniame oro uoste „Liberty“ kai kurie skrydžiai šeštadienį vėlavo keturias valandas.
Devyni tarptautinių reisų lėktuvai, turėję nutūpti Niujorko J.Kennedy oro uoste, buvo nukreipti į Bostone esantį Logano tarptautinį oro uostą.

Tarp lainerių, kurie buvo priversti pakeisti skrydžio maršrutą dėl smarkių liūčių ir vėjo, buvo vienas dvidenis lėktuvas „Airbus A–380“ – didžiausias pasaulyje komercinis keleivinis orlaivis.

Niujorke dėl smarkaus vėjo ir lietaus buvo laikinai nutrauktas susisiekimas keltais su Staten Ailendo sala, kur yra vienas iš penkių žinomiausio JAV megapolio rajonų.

Prieš dvi savaites kita lėtai slinkusi žiemos audra smogė JAV šiaurės rytams, atnešusi gausų sniegą, liūtis ir uraganinius vėjus. Tąsyk be elektros liko daugiau nei milijonas namų ir verslo įmonių.

2009–2010 metų žiemą keliuose Rytų pakrantės miestuose, tarp jų Vašingtone, Baltimorėje ir Filadelfijoje, buvo pasiekti iškritusio sniego kiekio rekordai.

Šeštadienį dargana taip pat sutrikdė geležinkelio transporto darbą. Valstybinė įmonė „Amtrak“ buvo priversta laikinai atšaukti visus traukinių reisus tarp Filadelfijos ir Niujorko.

Naujojo Džersio valstijos keleivių vežimo administracijos atstovė Penny Bassett Hackett naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad traukinys, išvažiavęs šeštadienį į Niujorką iš valstijos sostinės Trentono, buvo priverstas sustoti pusiaukelėje, nes sutriko elektros energijos tiekimas. Paimti keleivių buvo pasiųsti autobusai.

Dėl smarkaus vėjo Atlantik Sityje Naujajame Džersyje ant statomų lošimo namų nuvirto keliamojo krano strėlė. Pranešimų apie nukentėjusiuosius per tą incidentą negauta.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius