-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiaulių gripu užsikrėtė Kuveite dislokuoti 18 JAV karių

Aštuoniolikai JAV karių, dislokuotų Kuveite esančioje karinėje bazėje, diagnozuotas kiaulių gripas, tačiau jie visi jau išvyko iš šios Persų įlankos regiono šalies, sekmadienį pranešė vienas Kuveito medicinos pareigūnas.
Kiaulių gripo virusas
Kiaulių gripo virusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Visi aštuoniolika (JAV) karių išvyko iš Kuveito. Jiems pasireiškė įprasti šios ligos simptomai ir buvo skirti reikalingi vaistai“, – Visuomenės sveikatos departamento vadovo pavaduotojas Yussefas Mendkaras sakė naujienų agentūrai AFP.

Pasak pareigūno, JAV kariai „neturėjo jokių kontaktų su vietos gyventojais“, taip pat nurodė, kad šioje naftos turtingoje šalyje kitų užsikrėtimo virusu A(H1N1) atvejų nenustatyta.

Kuveite dislokuota apie 15 tūkst. JAV karių, o per šioje šalyje esančias bazes taip pat atvyksta ir išvyksta tūkstančiai kaimyniniame Irake misiją atliekančių karių.

Pagal Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) duomenis, iki šeštadienio pasaulyje iš viso buvo nustatyti 12 022 kiaulių gripo atvejai, iš kurių 86 baigėsi pacientų mirtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius