Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kijeve dingo garsus Automaidano veikėjas Dmytro Bulatovas

Kijeve dingo garsus opozicijos veikėjas Dmytro Bulatovas. Prieš kelias dienas buvo pagrobti du prezidento Viktoro Janukovyčiaus oponentai, o vienas iš jų rastas negyvas.
Dmytro Bulatovas
Dmytro Bulatovas / Euromaidano nuotr.

35-erių D.Bulatovas yra Automaidano grupės narys; ši grupė vienija vairuotojus, kurie sutelkia automobilius turinčius žmones protestuoti prieš V.Janukovyčių. Apie D.Bulatovo dingimą ketvirtadienį vėlai vakare pranešė jo žmona.

„Bulatovo žmona per advokatą kreipėsi į sostinės miliciją dėl savo vyro dingimo. Dabar mes atliekame atitinkamus veiksmus dėl jo buvimo vietos nustatymo“, – sakė ketvirtadienį Kijevo milicijos valdyboje.

Aktyvistai yra „tikrai sunerimę dėl Dmitro Bulatovo dingimo“, sakė Automaidano narys Serhijus Kleinas, kuris dar minėjo naujienų agentūrai AFP, kad pats ketvirtadienį pasitraukė į Vokietiją. Kiti aktyvistai taip pat slapstosi arba išvyksta į užsienį.

D.Bulatovas trečiadienį laikraščio „Ukrainska Pravda“ tinklalapyje minėjo, kad jo automobilis ir buto durys buvo apgadintos, o jis pats laukia represijų.

Iki D.Bulatovo dingimo buvo dingę dar du protestuotojai – Ihoris Lucenka ir Jurijus Verbyckis. Spėjama, kad jie buvo pagrobti antradienį.

Ketvirtadienį miške netoli Kijevo aptiktas J.Verbyckiio lavonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius