Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kipras pradėjo apie 300 pabėgėlių iš Sirijos gabenančio laivo gelbėjimo operaciją

Kipras pradėjo gelbėjimo ir paieškos operaciją jūroje, kuomet gavo nelaimės signalą iš vieno laivo. Įtariama, kad jame gali būti apie 300 pabėgėlių iš Sirijos, ketvirtadienį pranešė naujienų svetainė aljazeera.com.
Kipro kariuomenės sraigtasparnio darytoje nuotraukoje matomi pabėgėliai
Kipro kariuomenės sraigtasparnio darytoje nuotraukoje matomi pabėgėliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pareigūnai teigia, kad signalas gautas ankstų ketvirtadienio rytą iš mažo laivo, nutolusio apie 92 km į pietvakarius nuo Kipro vakarinėje pakrantėje esančio Pafoso miesto.

„Manome, kad laive yra apie 300 žmonių, daugelis jų yra moterys ir vaikai“, – teigė Kipro pareigūnas ir pridūrė, kad mažame laivybiniame laive, tikėtina, yra pabėgėliai iš Sirijos.

Nuotraukose, padarytose iš Kipro kariuomenės sraigtasparnio, matosi laivo denyje besigrūdantys žmonės. Oro sąlygos toje jūros vietoje, kur yra laivas, blogos.

Kol kas nėra žinoma, kokia yra laive esančių asmenų būklė. Kipro gynybos ministerija pranešė, kad tariamasi dėl medicininės pagalbos suteikimo pabėgėliams.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius