-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 11 /16:58

Kurdų kovotojų grupuotė TAK prisiėmė atsakomybę už sprogdinimus Stambule

Turkijos vicepremjeras Numanas Kurtulmusas sekmadienį metė įtarimus Kurdistano darbininkų partijai (PKK) dėl išpuolio Stambule, nusinešusio 38 žmonių gyvybes. Sekmadienio vakarą Kurdų kovotojų grupuotė TAK prisiėmė atsakomybę už sprogdinimus Stambule.
Prie Stambulo „Besiktas“ sporto arenos vėlų šeštadienio vakarą nugriaudėjo du sprogimai.
Prie Stambulo „Besiktas“ sporto arenos vėlų šeštadienio vakarą nugriaudėjo du sprogimai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Netoli futbolo stadiono Stambule nugriaudėję du sprogimai sužeidė dar 166 asmenis. Manoma, kad taikytasi buvo į policijos pajėgas, sutelktas riaušių malšinimui.

Komentuodamas situaciją CNN Turk televizijai N.Kurtulmusas teigė, kad Turkija nesitaikstys su panašiais išpuoliais ir dar griežčiau kovos su terorizmu.

„Visi įkalčiai rodo, kad tai PKK darbas. Tai planuotas išpuolis. Galutinį pranešimą paskelbsime, kai bus atliktas tyrimas. Kol kas nedarome griežtų išvadų“, – sakė jis.

Vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu sakė, kad pirmiausia buvo susprogdintas užminuotas automobilis prie futbolo klubo „Bešiktaš“ stadiono po „Bešiktaš“ rungtynių su „Bursaspor“, o antrasis sprogimas nugriaudėjo po 45 sekundžių prie netoliese esančio Makos parko, kur tarp policininkų susisprogdino mirtininkas.

Sulaikyti 13 asmenų, įtariamų šio teroro akto organizavimu.

Sekmadienį Turkijoje paskelbtas gedulas, pagerbiant 30 žuvusių policijos pareigūnų ir aštuonių civilių gyvybes.

Turkijos futbolo federacija pasmerkė prie stadiono Stambule surengtą išpuolį ir paskelbė, kad tylos minute prasidės visos Turkijos futbolo profesionalų ir mėgėjų rungtynės, vyksiančios sekmadienį ir pirmadienį.

Vėliavos visuose stadionuose bus nuleistos iki pusės stiebo, nebus leidžiama muzika. Vėliavos prie stadiono „Besiktas“, kur šeštadienį vakare įvyko išpuolis, jau yra nuleistos žemiau.

Stambulo policijos štabe pradėtos žuvusiųjų per sprogimus laidotuvių ceremonijos

Turkijoje pagrindinėje Stambulo policijos būstinėje sekmadienį pradėtos žuvusių per sprogimus prie stadiono pareigūnų laidojimo ceremonijos.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, ministras pirmininkas Binali Yildirimas ir kiti aukšto rango pareigūnai stebėjo, kaip policininkai nešė savo tarnybos draugų karstus, dengtus Turkijos vėliava.

Turkijos prezidentas žada kovoti iki galo

Turkija kovos su terorizmu „iki pačio galo“, pareiškė sekmadienį prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas po dviejų sprogimų, nusinešusių 38 gyvybes Stambule.

„Mano šalis ir mano žmonės gali būti užtikrinti: mes kovosime su terorizmo rykšte iki pačio galo; mes nepaliksime (šių išpuolių rengėjų) nenubaustų; jie už tai sumokės brangiai“, – kalbėjo jis per spaudos konferenciją Stambule.

VIDEO: Prie Stambulo futbolo arenos nugriaudėjo du sprogimai

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvis, atsidūręs išpuolio Stambule vietoje: „Girdėjau šūvius“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius