-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija rengiasi kiaulių gripo protrūkiui

Lenkijos vyriausybė nusprendė imtis ryžtingų veiksmų, kad būtų užkirstas kelias kiaulių gripo viruso ekspansijai, ir pirmadienį įvyks šiuo tikslu sukurtos specialios grupės posėdis, kuriame dalyvaus epidemiologijos, sanitarijos ir Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai, praneša radijas RMF FM.

„Nors Europoje ir Lenkijoje šiuo metu kiaulių gripo pavojaus nėra, tačiau esame priversti imtis atsargos priemonių“, – sakė Lenkijos vyriausiasis sanitarijos inspektorius Andrzejus Wojtyla.

Pirmiausia bus sustiprinta kontrolė oro uostuose. Labai atidžiai bus tikrinami asmenys, atvykstantys iš Pietų ir Šiaurės Amerikų. Jau parengti ir atspausdinti informaciniai lapeliai, kurie bus dalijami keleiviams ir kuriuose nurodoma, kur reikia kreiptis ir ką daryti prasidėjus karščiavimui arba atsiradus kitiems įtartiniems simptomams.

Pirmadienį Varšuvoje taip pat rinksis specialus komitetas gripo pandemijos klausimais, kuriame dirba Sveikatos apsaugos, Vidaus reikalų ir administracijos, Užsienio reikalų, Žemės ūkio ministerijų atstovai, pranešė A.Wojtyla.

Pasak jo, kovos su gripo pandemija planas Lenkijoje buvo parengtas prieš dvejus metus.

Lenkijos užsienio reikalų ministerija dėl gripo savo piliečius įspėja būti itin atsargius vykstant į Meksiką, JAV ir Kanadą.

Manoma, kad Meksikoje ši nauja gripo atmaina pareikalavo iki 81 žmogaus gyvybių. Šiuo virusu užsikrėtė ir 10 žmonių Jungtinėse Valstijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius