Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Libijos lyderis Muamaras Kadhafi galėtų atsisakyti valdžios ir likti savo šalyje

Libijos sukilėlių vadovas sekmadienį išsakė nuomonę, kad valstybės lyderis Muamaras Kadhafi galėtų likti savo šalyje, jeigu oficialiai atsisakytų valdžios ir sutiktų, kad jo veiksmus stebėtų tarptautiniai pareigūnai.
Muamaro Kadhafi plakatas prie sugriuvusio pastato Tripolyje
Muamaro Kadhafi plakatas prie sugriuvusio pastato Tripolyje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Libijos sukilėliai ir jų sąjungininkės Vakarų šalys iki šiol atmesdavo bet kokius šio konflikto sprendinius, pagal kuriuos nenumatomas M.Kadhafi atsistatydinimas, sakydami, kad lyderis privalo pasitraukti iš valdžios, prieš pradedant bet kokias taikos derybas.

Kalbėdamas sukilėlių tvirtovėje Bengazyje, jų vadovas Mustafa Abdel Jalilis, kuris anksčiau buvo M.Kadhafi teisingumo ministras, sakė maždaug prie mėnesį pateikęs minėtą pasiūlymą per Jungtines Tautas (JT), tačiau iki šiol negavęs iš Tripolio jokio atsakymo.

„Kaip taikų sprendimo būdą pasiūlėme, kad jis gali atsistatydinti ir įsakyti savo kariams pasitraukti iš kareivinių bei pozicijų, o tada jis galėtų apsispręsti – likti Libijoje arba išvykti į užsienį“, – sukilėlių vadovas sakė duodamas interviu naujienų agentūrai „Reuters“.

„Jeigu jis trokšta likti Libijoje, mes nuspręsime, kurioje vietoje (M.Kadhafi galėtų gyventi), taip pat jam būtų taikoma tarptautinė priežiūra. Be to, būtų vykdoma visų jo veiksmų tarptautinė priežiūra“, – pabrėžė M.Abdel Jalilis.

Jis pridūrė: „Pasiūlėme tai per JT pasiuntinį. Negavome jokio atsakymo.“

M.Abdel Jalilis sakė, kad sukilėlių taryba mano, kad M.Kadhafi šiuo metu tikriausiai gyvena kuriose nors kareivinėse arba „civiliniame pastate“ Libijoje, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius