Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos URM atsikirto Kaliningrado gubernatoriui: tikimės, kad srities ekonomikos rodikliai teisingi

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) atsakė į neseniai nuskambėjusį Kaliningrado srities guberantoriaus Nikolajaus Cukanovo pareiškimą apie tai, kad mūsų šalyje liko tik 1,4 mln. gyventojų. Ministerijos atsakymas pasiekė TV kanalo „Dozhd“ redakciją pirmadienį, rašo tvrain.ru.
Vilnius
Vilnius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvos Respublikos statistikos departmento duomenimis, 2015 m. liepos pradžioje Lietuvoje gyveno daugiau negu 2,9 mln. žmonių. Klaida statistikoje, kurią naudojo Rusijos Federacijos Kaliningrado srities gubernatorius, ponas N.Cukanovas, sumažino Lietuvos gyventojų skaičių „tik“ du kartus. Tikimės, kad pristatydamas statistinius duomenis apie Kaliningrado srities ekonomiką, gubernatorius neleidžia tokių nesusipratimų“, – sakoma Lietuvos URM pareiškime.

Pareiškimas apie tai, kad Lietuvoje liko tik apie 1,4 mln. gyventojų, iš N.Cukanovo lūpų nuskambėjo per susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu liepos 25 d.

„Greitai nebus niekam atvykti (į Kaliningrado sritį). Kiek Lietuvoje buvo gyventojų sovietiniais laikais?“, – Kaliningrado gubernatoriaus paklausė V.Putinas.

N.Cukanovas pareiškė, kad sovietiniais laikais Lietuvoje gyveno daugiau negu trys su puse milijono gyventojų, o šiuo metu jų likę tik 1,4 mln.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius