-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malaizijos budistai surengė ritualą velioniui „Apple“ vadovui Steve'ui Jobsui

Viena budistų šventykla Malaizijos kurortinėje Penango saloje praeitą sekmadienį atliko religines apeigas, kurių dalyviai atsikando obuolio. Taip neva siekta paspartinti neseniai mirusio kompiuterinių technologijų milžinės „Apple“ inovacijų guru Steve'o Jobso reinkarnaciją, antradienį pranešė žiniasklaida.
Steve'as Jobsas
Steve'as Jobsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

56 metų S.Jobsas, kuris prijautė budizmui, mirė spalio 5 dieną po ilgos kovos su kasos vėžiu. Dėl žmogaus, kurio vizijos padėjo sukurti populiarius muzikinius grotuvus „iPod“, išmaniuosius telefonus „iPhone“ ir kitas technikos naujoves, mirties buvo gedima visame pasaulyje.

Ritualas Penange buvo atliktas po to, kai šventyklos mediumas Wong Sao Tianas pareiškė neseniai patyręs regėjimą, per kurį kinų deivė Madzu liepė jam gedėti dėl S.Jobso mirties, rašo kinų kalba leidžiamas dienraštis „Sin Chew Daily“.

Per ceremoniją, kurioje dalyvavo apie 40 žmonių, kiekvienas žmogus atsikando obuolio ir pagerbė S.Jobsą trimis tylos minutėmis. Vėliau prakąsti obuoliai buvo įmesti į jūrą, kad „padėtų Jobsui greičiau persikūnyti“, pranešė laikraštis.

„Jobsas yra žmogus, pakeitęs pasaulį – štai kodėl Madzu paprašė manęs surengti gedulo ceremoniją šiam genijui“, – dienraštis citavo Wong Sao Tianą.

Malaizijos daoistų bendruomenių federacija ir kelios kitos šios šalies budistų organizacijos kritikavo ritualą Penange, vadindamos jį absurdišku ir prietaringu, nurodė „Sin Chew Daily“.

Su pačiu Wong Sao Tianu naujienų agentūrai AFP susisiekti nepavyko.

Tikima, kad kinų jūrų deivė Madzu globoja žvejus ir jūrininkus. Madzu kultas populiarus tarp Pietryčių Azijoje gyvenančių etninių kinų – ją garbina tiek daoistai, tiek budistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius