Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskva nesiruošia Lenkijos prezidento vizitui

Rusijos ambasadorius Varšuvoje pareiškė, jog Maskva kol kas nėra oficialiai informuota apie balandžio 10 dieną turintį įvykti Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio vizitą į Katynę, todėl negali pradėti rengtis šiai viešnagei.
Lechas Kaczynskis
Lechas Kaczynskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Maskva

Tai, kaip praneša Lenkijos naujienų agentūra PAP, Vladimiras Grininas sakė interviu rusų laikraščiui "Vremia novostej".

Pasak ambasadoriaus, Lenkijos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad L.Kaczynskis balandžio 10 dieną planuoja lankytis Katynėje, tačiau jokių oficialių raštų apie šią kelionę Rusija dar negavo.

"Todėl negalime pradėti rengtis šiam vizitui ir reiškiame viltį, kad oficiali informacija šiuo klausimu artimiausiu metu bus gauta", – sakė V.Grininas.

Jis taip pat paneigė, jog Rusija, kviesdama į Katynės žudynių 70–mečio minėjimą Lenkijos premjerą Donaldą Tuską mėgina supriešinti jį su prezidentu.

"Apgailestaudami skaitome apie tai, jog D.Tusko pakvietimas – tai Maskvos "intrigėlės", kažkokia tyčinė akcija siekiant "supriešinti" Lenkijos vadovus", – sakė Rusijos ambasadorius.

Ambasadorius pabrėžė, jog Rusija balandį įvyksiančią ceremoniją laiku svarbiu dvišalių santykių įvykiu, kuris turi padėti stiprinti tarpusavio supratimą ir abiejų kaimyninių tautų suartėjimą.

Katynė – viena iš daugybės vietų, kur 1940 metų balandį – gegužę tuometės Sovietų Sąjungos vadovybės nurodymu buvo nužudyta beveik 22 tūkst. lenkų.

Į įvairius NKVD lagerius ir kalėjimus šie lenkai, tarp jų karininkai, policininkai, kalėjimo prižiūrėtojai, mokslininkai ir dvasininkai, pateko po 1939 metų rugsėjo 17 dienos, kai SSRS klastingai užpuolė Lenkiją .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius