-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje prabangių „Mercedes“ paradą surengęs jaunimas – būsimi FSB slaptieji agentai

Gegužės pabaigoje Rusijoje kilo skandalas, kuomet pareigūnai net 6 valandas persekiojo nuo jų su prašmatniu „Mercedes-Benz G63 AMG“ (Gelandewagen) visureigiu sprukusį „auksinį“ jaunimą. Žinoma, kad šis automobilis priklausė kompanijos „Lukoil“ viceprezidento Azato Šamsuarovo sūnui Ruslanui. Tačiau nauja rusiška istorija su iškart 28 „Gelandewagen“ visureigiais pranoko R.Šamsuarovo ir jo draugų pasivažinėjimą.
MB visureigių paradas Maskvoje
MB visureigių paradas Maskvoje / Kadras iš filmuotos medžiagos
Temos: 2 Maskva Rusija

Kaip skelbia Rusijos žiniasklaida, Rusijos federalinė saugumo tarnyba FSB pradėjo tyrimą, nes pasirodė įtarimų, kad rezonansinių įvykiu tapusiame „Mercedes“ visureigių parade dalyvavę jaunuoliai – FSB akademijos absolventai.

Skaičiuojama, kad šiame daug atgarsių susilaukusiame pasivažinėjime iš viso buvo 28 prabangūs automobiliai.

Paradas surengtas kaip savotiška „flashmob“ akcija ir buvo nufilmuotas.

Pirmadienį FSB išplatino pranešimą apie pradėtą tyrimą.

Iki šiol tarnyba buvo atsitvėrusi tylos siena ir nekomentavo gandų apie šią situaciją. Visgi FSB tyla buvo priimta kaip patvirtinimas, kad tai yra tiesa. Šis tyrimas tarsi išsklaidė visas abejones.

Buvęs FSB agentas Aleksandras Michailovas „REN TV“ sakė, kad tokiu elgesiu jaunuoliai jau išdavė savo tėvynę. Jis tiesiog įsiuto pamatęs, kad būsimų agentų nuotraukos pasklido internete ir tai leido įvardinti jų tapatybes.

„Tai išdavystė“, – trumpai konstatavo A.Michailovas.

VIDEO: Beprotiškos „Mercedes“ gaudynės Maskvos gatvėmis

„Mercedes-Benz“ visureigio pavadinimas buvo linksniuojamas ir prieš mėnesį, kai „Lukoil“ viceprezidento Azato Šamsuarovo sūnus su draugais surengė pabėgimą nuo policijos. Istorija prasidėjo, kuomet jis leido savo automobilį vairuoti draugui, o pastarasis, stabdomas Maskvos policijos pareigūnų, ryžosi nuo jų bėgti.

Pirmadienį FSB išplatino pranešimą apie pradėtą tyrimą.

Tuomet visureigio vairuotojas Abduvachobas Madžidovas pažeidė „visus įmanomus“ Kelių eismo taisyklių punktus: transporto priemonė buvo be valstybinių numerių, jis nestojo policijai, viršijo greitį, chuliganiškai vairavo, važinėjo per veją ir net šaligatviais, keldamas realią grėsmę aplinkinių saugumui.

Jaunuolių kompanija filmavo savo nuotykius ir tai vėliau paviešino internete.

Po šio rezonansinio įvykio Rusijos prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą dėl visuomenei pavojingo chuliganizmo. Netrukus tyrimas buvo nutrauktas, vėliau – atnaujintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius