-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melagienų kūrėjai įsisiautėjo: tvirtina, kad skiepai nuo COVID-19 sukelia AIDS

Nuo pat masinės vakcinacijos pradžios, informacinės RNR (iRNR) pagrindu sukurtos vakcinos išgelbėjo šimtus tūkstančių gyvybių, tačiau nuolat atsiduria melagienų kūrėjų taikinyje. Vienas iš absurdiškiausių teiginių – neva jos visiškai sunaikina imunitetą ir gali susargdinti itin agresyvia AIDS forma. Tai nėra tiesa.
Kraujo tyrimai
Kraujo tyrimai / 123RF.com nuotr.

„Facebook“ buvo priverstas pripažinti, kad mRNA COVID-19 vakcina naikina imuninę sistemą ir sukelia naują agresyvią įgyto imunodeficito sindromo (AIDS) formą“, – skelbia žinutė vienoje populiarioje sąmokslo teorijų svetainėje.

Taip pat joje teigiama, neva „Jungtinės Karalystės vyriausybės duomenys patvirtino, kad nuo Covid-19 paskiepytiems gyventojams išsivysto tam tikra nauja Covid-19 vakcinos sukelta AIDS forma“.

Tačiau tai nėra tiesa, nuo COVID-19 vakcinų AIDS neužsikrečiama.

Imunologijos pradžiamokslis

AIDS – įgytas (akvizitinis) imunodeficito sindromas, pasireiškiantis įvairiomis (oportunistinėmis) infekcijomis, navikais ir kitomis ligomis.

ŽIV užkrečia ir naikina organizmo imunines ląsteles, vadinamas CD4 ląstelėmis. Jei infekcija nėra gydoma, ji progresuoja iki AIDS.

ŽIV užsikrečiama tiesiogiai į kraują, per gleivines ar pažeistą odą patekus ŽIV užkrėstų organizmo skysčių. Seilėse, šlapime, ašarose, prakaite ŽIV koncentracija yra nedidelė, todėl nekelia užsikrėtimo pavojaus.

Yra keli ŽIV plitimo būdai:

1. Lytinių santykių metu. ŽIV gali plisti per visų rūšių lytinius santykius: heteroseksualius ar homoseksualius, oralinius ir analinius, jeigu vienas iš partnerių yra užsikrėtęs.

2. Per kraują (parenterinis): dalijantis užkrėstais švirkštais ar adatomis (pvz., vartojant narkotikus), perpilant kraują, atliekant invazines procedūras nesteriliais įrankiais.

3. ŽIV užsikrėtusi motina gali užkrėsti savo vaiką (perinatalinis, vertikalus ŽIV perdavimo būdas) nėštumo, gimdymo metu arba žindant.

Cituoja senus šaltinius

Svetainėje esančioje publikacijoje cituojama kita publikacija – paskelbta anglakalbėje sąmokslo teorijų ir skiepų priešininkų svetainėje „Daily Exposé“, kuri ne kartą skleidė tiesos neatitinkančią informaciją apie koronavirusą.

Tačiau nei AIDS, nei ŽIV neįmanoma užsikrėsti nuo COVID-19 vakcinų.

„Mano žiniomis, nėra tokio reiškinio kaip „vakcinos sukeltas imunodeficito sindromas“. Tai nėra tikras sindromas“, – „Reuters“ faktų tikrintojams sakė Kolumbijos universiteto Chirurgijos mokslų skyriaus vadovė, mikrobiologijos ir imunologijos profesorė Donna Farber.

Tai – ne pirma melagiena, kurioje tvirtinama, neva skiepai nuo COVID-19 galėtų sukelti AIDS. Dar 2022 metų pradžioje tas pats „Daily Exposé“ tinklalapis patalpino melagieną apie tai, kad pasiskiepijusiems nuo koronaviruso, gali išsivystyti VAIDS – įgyto imunodeficito sindromas. Buvo tvirtinama, kad šis sindromas panašus į AIDS.

Tai – skiepų priešininkų išgalvota liga, kuri neturi realaus atitikmens.

Arizonos valstijos universiteto profesorius, Imunoterapijos, vakcinų ir virusoterapijos centro „Biodesign“ direktorius Grantas McFaddenas „AFP“ patikino, kad vakcinomis sukelto AIDS atitikmens nėra.

O jei VAIDS egzistuotų, jis jau būtų aptiktas – juk milijardai žmonių pasaulyje yra pasiskiepiję nuo koronaviruso.

Skiepai nesukelia AIDS

JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC) tyrimai rodo priešingai – COVID-19 vakcinos sustiprina imuninį atsaką.

Skiepai padeda organizmui pasiruošti apsiginti nuo koronaviruso. Tam, kad patektų į organizmo ląsteles, virusas naudoja savo išoriniame sluoksnyje esantį dyglio baltymą, taip sukeldamas ligą.

Žmogaus imuninė sistema dyglio baltymą atpažįsta kaip svetimą organizmui ir aktyvina T ląsteles. Jos kovoja su virusu, skatina antikūnų gamybą, kurie yra natūralios apsaugos prieš svetimas organizmui medžiagas dalis.

Jei pasiskiepijęs žmogus turi kontaktą su koronavirusu, jo imuninė sistema geba jį atpažinti ir yra pasiruošusi kovoti, informuoja Lietuvos Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai.

Plačiau skaitykite: Melagienų kūrėjams išradingumo netrūksta: ne, skiepai nesukelia panašaus į AIDS sindromo

Dabartinės sąlygos vakcinacijos metu nenumato daugkartinių adatų, nuo kurių būtų galima užsikrėsti ŽIV.

Standartinių medicininių procedūrų vadove, pagal kurio taisykles atliekamos vakcinacijos, nurodyta, kad vakcina atliekama pacientui matant – adata paruošiama žmogaus akivaizdoje ir yra sterili bei vienkartinė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Švirkštas (asociatyvi nuotr.)
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Švirkštas (asociatyvi nuotr.)

15min verdiktas: melas. Nuo vakcinų neužsikrečiama ŽIV, neįmanoma susirgti AIDS.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius