-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mirštančios mergaitės tinklaraštis su norų sąrašu tapo interneto sensacija

Hodžkino liga sergančios mergaitės, kuriai galimai liko gyventi vos kelios savaitės, tinklaraštis tapo interneto sensacija po to, kai jis buvo paminėtas Didžiosios Britanijos premjerui Davidui Cameronui.
Hodžkino liga serganti 15-metė Alice Pyne
Hodžkino liga serganti 15-metė Alice Pyne / Alicepyne.blogspot.com nuotr.

Tik praėjusį pirmadienį sukurtas 15-metės britės Alice Pyne tinklaraštis jau turi tūkstančius skaitytojų, praneša Guardian.co.uk. Žmonės iš viso pasaulio siūlosi padėti įgyvendinti 17-ka mirštančios paauglės norų, kuriuos ji surašė tinklalapyje.

Pirmuoju numeriu įrašytas prašymas, kad kuo daugiau žmonių taptų kaulų čiulpų donorais. Būtent šį paauglės norą Didžiosios Britanijos premjerui paminėjo vienas parlamentaras.

„Po ketverių metų kovos, mano rinkimų apygardoje gyvenanti 15-metė A.Pyne pralaimėjo kovą su vėžiu. Jos norų sąrašo viršūnėje yra raginimas visiems tapti kaulų čiulpų donorais. Taigi ar dirbsite su opozicija ir manimi, kad paskatintumėte žmones užsirašyti į šį gyvybingai svarbų sąrašą?“, –klausė parlamentaras Johnas Woodcockas. Premjeras atsakė, kad „būtinai tai padarys“.

„Man apmaudu girdėti apie Alice‘os situaciją ir ką jai tenka išgyventi, linkiu jai ir jos šeimai stiprybės“, – sakė D.Cameronas.

Netrukus po to A.Pyne tinklaraštį užplūdo lankytojų banga, apie jį pranešė įvairios žiniasklaidos priemonės, o vos trys tinklaraščio įrašai jau sulaukė tūkstančių komentarų. Žmonės iš viso pasaulio linki jai stiprybės ir siūlo pagalbą įgyvendinant jos norus.

„Aš esu labai susijaudinusi dėl to, ką ketinu nuveikti, bet pats svarbiausias dalykas – tai, kad žmonės išgirstų mano prašymą tapti kaulų čiulpų donorais“, – tinklaraštyje rašo A.Pyne.

Jos „negalutinį“ norų sąrašą šiuo metu sudaro 17 punktų.

Be jau minėto prašymo, kiti A.Pyne norai yra gana tipiški tokio amžiaus vaikams: nusifotografuoti su seserimi ir geriausiais draugais, surengti privatų vakarėlį kino teatre su draugais, susitikti su grupės „Take That“ nariais, nuvykti į pramogų parką ir prisivalgyti šokolado, apsilankyti masažo salone ar net paplaukioti su rykliais.

A.Pyne pastebi, kad kelių norų ji negalės ar nespės įgyvendinti, pvz., tapti delfinų dresuotoja ar nuvykti į Keniją (nes ji negali toli keliauti).

Naujausiame įraše mergaitė džiaugiasi, kad jau šį savaitgalį važiuos susitikti su grupe „Take That“.

A.Pyne tinklaraštį (anglų k.) rasite paspaudę šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius