-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO Libijoje naudos ypač tikslią ginkluotę

NATO naudos Libijoje ypač tikslius naikintuvus, pranešė NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas.
Karas Libijoje
Karas Libijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NATO Libija

Tarptautinės pajėgos „paprašė specialios karinės oro technikos – ypač tikslius naikintuvus. Viskas, kas būtina, mes suteiksime“, sakė jis spaudos konferencijoje Berlyne.

Kovo 18 dieną JT Saugumo Taryba priėmė rezoliuciją, kuri leidžia nustatyti virš Libijos neskraidymo zoną. Iš 15 Saugumo Tarybos narių už rezoliuciją balsavo 10, o penki, tarp kurių Rusija, Kinija ir Vokietija, susilaikė.

Kovo 20-osios naktį tarptautinė koalicija (JAV, Britanija, Prancūzija, Italija, Kanada ir kai kurios kitos šalys) pradėjo karinę oro operaciją prieš Libijos režimą „Odyssey Dawn“ (Odisėjos aušra). Savo lėktuvus suteikė Danija, Norvegija, Ispanija, Belgija, Jungtiniai Arabų Emyratai ir Kataras.

Kovo 27 dieną vadovavimą visoms tarptautinių pajėgų karinėms operacijoms Libijoje perėmė NATO.
Savo ruožtu visi kovo 29 dieną Londone vykusios tarptautinės konferencijos padėties Libijoje tema, dalyviai vieningai nusprendė, kad Muamaras Kadhafi turi pasitraukti iš valdžios ir palikti šalį.

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas, Jungtinių Valstijų ambasadorė Jungtinėse Tautose (JT) Susan Rice ir Prancūzijos užsienio reikalų ministras Alainas Juppe taip pat neatmetė galimybės, kad Libijos opozicijai gali būti suteikta karinė pagalba.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius