Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

Neonaciai sužlugdė pirmąjį gėjų paradą Slovakijoje (nuotraukos)

Šeštadienį Slovakijos sostinėje Bratislavoje susirinkusius seksualinių mažumų atstovus, ketinančius surengti pirmąsias šios šalies istorijoje eitynes, užpuolė grupė neonacių. Kaip praneša naujienų agentūra DPA, užpuolikai panaudojo ašarines dujas ir kelis seksualinių mažumų atstovus sumušė.
Seksualinių mažumų eitynių priešininkai
Seksualinių mažumų eitynių priešininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po šio išpuolio valdžia atšaukė leidimą rengti eitynes, motyvuodama tuo, kad policija negali garantuoti  dalyvių saugumo.

Apie tūkstantis seksualinių mažumų atstovų ir žmogaus teisių gynimo organizacijų narių buvo susirinkę centrinėje Bratislavos aikštėje, iš kurios ketino pradėti žygį miesto gatvėmis.

Nukentėjusiųjų skaičius netikslinamas. Policijos atstovai savo ruožtu pranešė, kad gatvėse, kuriomis ketino žygiuoti seksualinių mažumų atstovai, buvo pilna priešiškai ir radikaliai nusiteikusių jaunuolių.

Nepaisydami išpuolio, parado organizatoriai neatsisakė kitų festivalio renginių, tarp kurių – keli koncertai, turėję tęstis iki sekmadienio.

Prieš eitynes griežtai pasisakė ir katalikų organizacijos. Tuo tarpu dauguma oficialių Slovakijos valdžios atstovų seksualinių mažumų eitynių atžvilgiu laikėsi neutralios pozicijos, tačiau kai kurie išreiškė nepasitenkinimą. Pavyzdžiui, Slovakijos nacionalinės partijos lyderis pareiškė, kad pats ateis į gėjų paradą, kad galėtų spjauti į jo dalyvius.

Seksualinės mažumos sulaukė tik užsienio diplomatų ir nevyriausybinių organizacijų palaikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius