Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nepakeliamos dienos Briuselyje: sprogimo metu telefonu su seserimi kalbėjęs Jessy jos vis dar neranda

Antradienį ryte Belgijos sostinę sudrebino teroristiniai išpuoliai, už kuriuos atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“. Aukų artimuosius košmaras Briuselyje baigia išvaryti iš proto.

Vidurnaktis. Briuselio gatvėse šeimininkauja policijos pareigūnai, mėlynais švyturėliais žybsintys jų ekipažai ir kareivius vežiojantys sunkvežimiai.

Belgijos vadovai ragino sostinės gyventojus nė nekišti nosies į lauką, kol yra paskelbtas aukščiausias grėsmės lygis – ketvirtasis, kuris reiškia, kad teroristinio išpuolio tikimybė yra labai didelė.

Tačiau pačioje miesto širdyje šmėkščioja žmonių figūros, kurioms gedulas yra svarbesnis už jų pačių saugumą.

Kartu prieš terorą

„La Bourse“ pastato laiptai yra vienas populiariausių miestiečių susitikimo taškų, todėl vieta žuvusiųjų atminimui pagerbti buvo pasirinkta neatsitiktinai.

Gėlių puokštes ir žvakes padėję žmonės priešais taip gerai pažįstamus „La Bourse“ laiptus nevengė ir užrašyti Briuselio gyventojus padrąsinančių žodžių. „Mes esame visi kartu prieš neapykantą“, – kreidelėmis ant grindinio užrašė viena grupė gedinčių jaunuolių.

Tarp tokių žmonių dėmesį atkreipia neramiai mindžikuojantis šviesiaplaukis vaikinas, kurio neaplenkia nė vienas užuojautą išreikšti atėjęs belgas.

Po sprogimo nutrūko ryšys

Antradienio ryte Jessy telefonu smagiai šnekučiavosi su pakeliui į darbą buvusia seserimi, kai fone išgirdo duslų sprogimo garsą.

„Iš pradžių maniau, kad tai petarda, bet tada nutrūko ryšys“, – susijaudinęs pasakojo belgas.

Iš pradžių maniau, kad tai petarda, bet tada nutrūko ryšys, – susijaudinęs pasakojo belgas.

Išgirdęs apie sprogimus Briuselyje, kurių metų žuvo daugiau nei trisdešimt žmonių, 26 metų Jessy ėmėsi pats ieškoti sesers.

Paieška be rezultatų

Jessy apsilankymas pas medikus bei ligoninės atstovus baigėsi be rezultatų. „Jokių naujienų neturiu“, – sakė belgas, kuris semiasi stiprybės iš jį palaikančių žmonių.

Pasak jo, aukų artimiesiems labai reikia stiprybės, kad galėtų pasiruošti blogiausiam.

Trečiadienį 12 val. čia bus skelbiama tylos minutė mirusiems išpuolio metu pagerbti. Jessy atviravo, kad labai tikisi surasti savo seserį dar iki tol, tačiau vis dėlto jau ruošiasi blogiausiam.

„Net jei mano sesers nerastų gyvos, aš grįžčiau čia palaikyti savo likimo brolių ir sesių“, – sakė Jessy, kurio sesuo po sprogimo Melbeko stotyje dingo be žinios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius