Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesuvokiama Rusija: Pergalės dienai – piešinukai ant prosenelio veterano pelenų

Artėjant eilinei gegužės 9-ajai Rusijoje juntamas eilinis patriotizmo pliūpsnis, tačiau vienas internete išplatintas vaizdo įrašas privertė iš klumpių išvirsti ir didžiausius patriotus.
Svastikos ant prosenelio veterano pelenų
Svastikos ant prosenelio veterano pelenų / Kadras iš vaizdo įrašo

Įraše užfiksuota, kaip dešimtmetė mergaitė Ania smėlio grafikos stiliumi pasakoja savo prosenelio istoriją. Skirtumas tik tas, kad mergaitė savo kūrinėliui naudoja ne smėlį, o... paties prosenelio, mirusio prieš metus, pelenus.

„Prieš metus mirė mano prosenelis, dabar jis yra šioje urnoje“, – vaizdo įrašo pradžioje sako mergaitė.

„Tai mano prosenelis, Feliksas Petrovičius Semionovas. Na, tiksliau, dalis jo pelenų iš šios urnos“, – pareiškia jaunoji dailininkė, o po to ėmė pirštais paišyti visokiausias figūras ant mirusiojo pelenais apibertos šviečiančios plokštės paviršiaus.

Kadras iš vaizdo įrašo/Ania su prosenelio pelenų urna
Kadras iš vaizdo įrašo/Ania su prosenelio pelenų urna

Per porą minučių Ania papasakoja prosenelio istoriją nuo pat jo gimimo, kiekvieną epizodą iliustruodama kokiu nors neįmantriu piešinėliu. Kalbėdama apie velionio dalyvavimą Antrajame pasauliniame kare, proanūkė ant pelenų paišo svastikas, užrašo A.Hitlerio pavardę.

Kaip sužinome iš mergaitės pasakojimo, prosenelis gimė 1924 metais, o trys prosenelio broliai ir trys seserys mirė „iš bado ir nuo ligų“. Prasidėjus karui prosenelis išėjo į frontą „kariauti prieš Hitlerį“, bet pačią pirmą dieną buvo sužeistas sviedinio skeveldra ir „galvojo, kad numirs“. Vis dėlto prosenelį ligoninėje išgydė ir jis „išvyko kariauti į Stalingradą“.

„Nebuvo maisto, visą laiką norėdavosi valgyti“, – pasakojimą apie karą tęsia mergaitė ir ant pelenų nupaišo kažką panašaus į „McDonald's“ logotipą, o po to jį perbraukia, pabrėždama, kad maisto išties trūko.

„Jis su draugais nuo fašistų išlaisvino daug šalių: Baltarusiją, Lenkiją, Pabaltijį ir dar daug kitų“, – toliau kalba mergaitė, o ant pelenų išbraižo rusišką „Ura!“

„Po to Hitleris nusižudė, o po to karas priartėjo prie pabaigos. Prosenelis labai apsidžiaugė. Bet po to labai nuliūdo, kai grįžo namo, o ten pasirodė, kad fašistai sudegino jo kaimą. Visą. Kai traukėsi. Ir nužudė jo mamą ir kitus vietos gyventojus. Bet fašistai nenužudė vienos mergaitės, kuri po to tapo prosenelio žmona“, – pasakoja Ania ir ant pelenų paišo strėlyte pervertą širdutę.

Kaip rašo pačios Rusijos spauda, po šiuo „YouTube“ paviešintu vaizdo įrašu netrukus atsirado tiek negatyvių komentarų, kad įrašo autorius neištvėrė ir išjungė galimybę savo kūrinį komentuoti. Kai kurie komentatoriai puolė kaltinti mergaitės tėvus, kurie, jų manymu, peržengė visas įmanomas ribas, mėgindami išgarsinti savo atžalą.

VIDEO: Piešiniai ant prosenelio pelenų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius