Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabėgęs Libijos naftos pramonės ministras Shukri Ghanemas atsirado Romoje

Libijos naftos pramonės ministras Shukri Ghanemas Italijos naujienų agentūrai ANSA sakė, kad yra Romoje, pranešama BBC tinklalapyje.
Shukri Ghanemas
Shukri Ghanemas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kiek žinoma BBC biurui Romoje, Sh.Ghanemas neigia savo ryšius su Libijos opozicija, nors patvirtino, kad derėjosi su jos atstovais.

Italijos URM pareiškia, kad nėra susijusi su šiomis derybomis ir Sh.Ghanemo buvimu šalyje.

Gegužės viduryje Sh.Ghanemas su vizitu išvyko iš Libijos į Tunisą, tačiau vėliau pasirodė pranešimų, jog jis negrįš į šalį, kol nepasitrauks iš valdžios Muamaras Kadhafi.

Kaip nurodo agentūra AFP, ANSA tvirtina, jog Sh.Ghanemas atsistatydino trečiadienį ir išvyko iš Libijos, kad prisidėtų prie sukilimo prieš M.Kadhafi ir “kovotų už demokratinę šalį”.

„Aš negaliu dirbti, kai yra tokia padėtis, aš palikau savo šalį; dabar mano darbas – prisidėti prie jaunųjų libių, pasirinkusių kovą už demokratinę šalį”, – sakė jis atvykęs į Romą po kelias savaites sklandžiusių gandų ir paneigimų apie jo pabėgimą nuo M.Kadhafi.

Sh.Ghanemas dar pasakė, jog jis nedirba kartu su Nacionaline pereinamąją taryba, kuri yra pagrindinė sukilėlių administracija Libijos rytuose, Bengazyje.

Italijos užsienio reikalų ministerija neigė kaip nors prisidėjusi prie Sh.Ghanemo atvykimo į Italiją, bet patvirtino palankiai vertinanti jo apsisprendimą. Šią savaitę apie pasitraukimą nuo M.Kadhafi dar paskelbė aštuoni Libijos karo pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius