Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Ukraina per naktį atakavo tris taikinius Rusijoje: tarp jų – ir „Lukoil“ priklausanti naftos perdirbimo gamykla

Šiąnakt Rusijos Federacijos teritorijoje buvo atakuoti trys taikiniai. Tai Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos operacija.
Lukoil" logotipas matomas prie aliejaus perdirbimo įmonės Volgograde.
Lukoil" logotipas matomas prie aliejaus perdirbimo įmonės Volgograde.

Apie tai UNIAN pranešė šaltiniai specialiosiose tarnybose. Visų pirma kalbama apie Volgogrado naftos perdirbimo gamyklą. Taip pat buvo užpultos „Kaluganefteprodukt“ ir Novolipecko metalurgijos gamykla.

Buvo smogta ir kariniams objektams.

Vykdant operaciją, gegužės 12-osios naktį buvo užpulta Volgogrado srities Krasnoarmėjaus rajone esanti naftos perdirbimo gamykla. Taikiniui buvo smogta apie 2.30 val. vietos laiku. Informaciją apie išpuolį patvirtino ir Volgogrado srities gubernatorius Andrejus Bočarovas“, – pažymėjo šaltinis.

Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad naktį buvo sužlugdytos aštuonios dronų atakos, įskaitant vieną pietvakarinėje Volgogrado srityje.

Lukoil" logotipas matomas prie aliejaus perdirbimo įmonės Volgograde.
Lukoil" logotipas matomas prie aliejaus perdirbimo įmonės Volgograde.

„Gegužės 12-osios naktį oro gynyba ir elektroninio karo pajėgos atrėmė droną Volgogrado srities teritorijoje“, – platformoje „Telegram“ parašė gubernatorius Andrejus Bočarovas.

Nukritus dronui „kilo gaisras Volgogrado naftos perdirbimo gamykloje“, nurodė jis ir pridūrė, kad gaisras jau užgesintas, aukų nėra.

Kompanijai „Lukoil“ priklausanti Volgogrado naftos perdirbimo gamykla savo interneto svetainėje nurodo, kad yra didžiausia naftos produktų gamintoja Rusijos pietvakariuose.

Į šią gamyklą ukrainiečiai taikėsi ir vasarį. Tuomet pareigūnai taip pat pranešė, kad žmonės nenukentėjo.

Be to, Ukrainos bepiločiai lėktuvai taip pat atakavo Novolipecko metalurgijos gamyklą ir naftos saugyklą „Kaluganefteprodukt“.

„Tokie objektai Rusijos Federacijos teritorijoje bus sistemingai atakuojami tiek laiko, kiek reikės, kol bus visiškai neutralizuoti. Atsižvelgdamas į nuolatinius Maskvos bandymus didinti spaudimą fronte, Kremlius neturės pakankamai pajėgų ir priemonių savo strateginėms įmonėms užnugaryje apsaugoti. Rusams teks rinktis, ką konkrečiai ginti: ar savo naftos perdirbimo ir metalurgijos pramonę, ar okupacines pajėgas Ukrainoje“, – pabrėžė UNIAN šaltinis.

Ukraina, kuriai trūksta karinės įrangos ir karių, šiais metais aktyviau atakuoja dronais ir dažniau taikosi į objektus Rusijoje bei Rusijos okupuotose teritorijose. Svarbūs taikiniai yra energetikos objektai.

Kyjivas sako, kad tai yra atsakas į Rusijos atakas prieš civilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius