Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per šiuos metus žuvo 66 žurnalistai ir daugiau nei tūkstantis buvo suimti

Per šiuos metus žuvo 66 žurnalistai ir daugiau nei tūkstantis jų buvo suimti, ketvirtadienį pranešė organizacija „Žurnalistai be sienų“ (Reporters Sans Frontieres, RSF).
Protestuotojai Egipte
Protestuotojai Egipte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pavojingiausia šiemet šios profesijos atstovams buvo dirbti Sirijoje, Egipte ir Libijoje.

Žiniasklaidos teises ginanti organizacija pirmą kartą sudarė 10 žiniasklaidos atstovams pavojingiausių vietų sąrašą, į kurį pateko Egipto sostinė Kairas, Misrata Libijoje ir Pakistano pietinės Beludžistano provincijos miestas Chuzdaras.

Lyginant su praėjusiais, šiais metais visame pasaulyje buvo suimta 16 proc. daugiau žurnalistų. Tam įtakos turėjo Arabų pavasario sukilimai ir kelių režimų žlugimas arabų šalyse, skelbia RSF.

„Dramatiškai, nuo 535 žurnalistų – 2010 metais iki vieno tūkstančio 44 žurnalistų – 2011 metais, išaugusiam suimtųjų skaičiui įtakos turėjo ir gatvių protestai tokiose šalyse kaip Graikija, Baltarusija, Uganda, Čilė ir Jungtinės Valstijos“, – sakoma RSF pranešime.

Artimuosiuose Rytuose ir didelio nusikalstamumo Lotynų Amerikos šalyse žuvo po 20 žurnalistų.

Jau antrus metus iš eilės Pakistanas yra daugiausiai žurnalistų gyvybių reikalaujanti šalis. Šiemet čia žuvo 10 reporterių, dauguma jų buvo nužudyti.

Kinija, Iranas ir Eritrėja toliau išlieka daugiausiai žiniasklaidos atstovų įkalinančiomis šalimis.

Tarp žurnalistams mirtinai pavojingų vietų organizacija šiemet mini Dramblio Kaulo Kranto ekonominę sostinę Abidžaną, kur po ginčijamų rinkimų kilę neramumai pareikalavo maždaug 3 tūkst. žmonių gyvybių, Meksikos narkotikų rojumi laikomą Verakruso valstiją ir Filipinų Lusono bei Mindanao salas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius