-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po migrantų žūties ES pirmininkas svarsto galimybę sušaukti viršūnių susitikimą

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas svarsto galimybę sušaukti specialų 28 bloko lyderių viršūnių susitikimą dėl migrantų krizės Viduržemio jūros regione ir priimti sprendimą po konsultacijų, sekmadienį pranešė jo atstovas spaudai.
Donaldas Tuskas
Donaldas Tuskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

D.Tuskas pats „Tweeter“ paskyroje parašė, kas jis kalbasi su Europos lyderiais, Europos Komisija ir jos išorės reikalų tarnyba dėl to, „kaip palengvinti padėtį“, kai naktį apvirtus žvejų laivui prie Libijos krantų, žuvo iki 700 migrantų.

Po konsultacijų, pažymėjo atstovas spaudai, buvęs Lenkijos ministras pirmininkas nuspręs dėl galimo nepaprastojo viršūnių susitikimo sušaukimo.

Tikrovė yra negailestinga ir mūsų veiksmai turi būti drąsūs

Anksčiau Europos Komisija nurodė, kad sušaukė skubų bloko narių užsienio ir vidaus reikalų ministrų susirinkimą šiai nelaimei aptarti, vienas aukštas ES diplomatas j1 pavadino tragedija, kokai neturi pasikartoti.

„Tikrovė yra negailestinga ir mūsų veiksmai turi būti drąsūs. Ant kortos padėtos žmonių gyvybės, ir Europos Sąjunga, kaip visuma, turi moralinę ir humanišką pareigą imtis veiksmų“, – išplatintame pranešime spaudai sako ES vykdomoji institucija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius