-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežių „Time“ paskelbė metų žmogumi

Žurnalas „Time“ 2013-ųjų metų žmogumi paskelbė popiežių Pranciškų.
Žurnalas „Time“ metų žmogumi paskelbė popiežių Pranciškų.
Žurnalas „Time“ metų žmogumi paskelbė popiežių Pranciškų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Už tai, kad ištraukė popiežiavimą iš rūmų į gatves, kad įpareigojo didžiausią pasaulio Bažnyčią atsiliepti į jos giliausius poreikius, ir už tai, kad suderino (Dievo) bausmę su gailestingumu, popiežius Pranciškus yra skelbiamas „Time“ 2013 Metų žmogumi“, – paskelbė vyriausioji redaktorė Nancy Gibbs.

„Retai kada naujas žaidėjas pasaulio arenoje sulaukia taip greitai ir tiek daug dėmesio – tarp jaunų senų, tikinčiųjų ir cinikų – kaip popiežius Pranciškus“, – sakoma pranešime.

„Per devynis savo pontifikato mėnesius jis atsidūrė pagrindinių mūsų laikų pokalbio temų centre: apie turtą ir skurdą, dorumą ir teisingumą, skaidrumą, modernumą, globalizaciją, moterų vaidmenį, santuokos esmę, valdžios pagundas“, – nurodoma jame.

Žurnalas metų žmogaus titulą skiria žmogui arba jų grupei, kuris, „Time“ redaktorių nuomone, padarė didžiausią įtaką – teigiamą ar neigiamą – pasauliui per metus.

Tarp finalininkų šiemet gauti titulą buvo ir Sirijos prezidentas Basharas al Assadas, Irano prezidentas Hassanas Rouhani, JAV žvalgybos dokumentų nutekintojas Edwardas Snowdenas, JAV prezidentas Barackas Obama ir daininkė Miley Cyrus.

„Šiemet tai labai įdomus pasirinkimas“, – trečiadienį sakė „Time“ redaktorė Nancy Gibbs.

Nors galutinį sprendimą, kas nusipelnė metų žmogaus titulo, priima žurnalo redakcija, jie apklausia ir skaitytojus bei atsižvelgia į visuomenės nuomonę.

Vatikano atstovas Federico Lombardi popiežiui skirtą titulą pakomentavo taip: „Šventasis Tėvas nesiekia šlovės ar apdovanojimų. Bet jei išrinkimas metų žmogumi padės jam plačiau paskleisti evnagelijos žinią – Dievo meilės visiems žinią – jis tikrai tuo apsidžiaugs.“

Argentinietis jėzuitas tapo popiežiumi kovo mėnesį, netikėtai atsistatydinus jo pirmtakui Benediktui XVI. Jis iškart ėmėsi keisti bažnyčios įvaizdį, kviesdamas katalikus permąstyti Bažnyčios dogmą tokiais klausimais kaip šeima, homoseksualumas ar kapitalizmas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius