Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 19 /14:27

Prancūzijos premjeras prabilo apie naują grėsmę: „Teroristai gali naudoti cheminį ginklą“

Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas Nacionalinėje Asamblėjoje paskelbė, kad šalyje mažiausiai trims mėnesiams pratęsta nepaprastoji padėtis bei sustiprintas saugumas visose viešose vietose. Tokiam sprendimui pritarė ir šalies įstatymų leidėjai.
Prancūzijos vidaus reikalų ministras Manuelis Vallsas
Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Vallsas taip pat pareiškė, kad šiuo metu baiminamasi, kad „Islamo valstybės“ teroristai gali griebtis cheminio ginklo ir panaudoti jį kažkurioje Europos valstybėje.

„Yra realus cheminio ar biologinio ginklo panaudojimo pavojus“, – teigė M.Vallsas.

„Nebūkime suklaidinti, Prancūzija buvo užpulta ne dėl to, ką darė, bet dėl to, kas yra Islamo valstybė“, – teigė premjeras. „Susidūrę su pavojumi, mes naudojamės nepaprastąja padėtimi tam, kad užtikrintume piliečių saugumą. Tam skirti areštai, kratos ir kai kurių radikalių mečečių uždarymas“, – pridūrė jis.

Europoje plečiantis tyrimui dėl atakų, dėl kurių atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, M.Vallsas taip pat paragino kitas Europos Sąjungos šalis skubiai imtis priemonių, kad būtų plačiai dalijamasi informacija apie avialinijų keleivius.

„Labiau negu bet kada Europai atėjo laikas priimti šį dokumentą ... kad būtų užtikrintas judėjimo atsekamumas, taip pat Sąjungos viduje. Tai mūsų kolektyvinio saugumo sąjunga“, – pabrėžė jis.

Tuo tarpu Prancūzijos policijos pareigūnams ketinama leisti pareigūnams nešiotis ginklą ne tarnybos metu, sakoma ketvirtadienį policijos vadams išsiuntinėtose instrukcijose.

Jiems būtų leista panaudoti ginklus teroro atakos atveju – su sąlyga, kad pareigūnai dėvėtų specialų policijos raištį, siekiant išvengti „bet kokios painiavos“, sakoma instrukcijose, su kuriomis susipažino naujienų agentūra AFP.

Ginkluoti užpuolikai ir mirtininkai sprogdintojai praeitą penktadienį smogė keliose Paryžiaus vietose, atakuodami koncertų rūmus, barus, restoranus ir nacionalinį stadioną „Stade de France“.

Apie galimas naujas atakas prabilo ir Europolo vadovas Robas Wainwrightas, kuris šį rytą žurnalistus perspėjo, kad teroro aktų, panašių į tuos, kuriuos matėme Paryžiuje, pavojus išlieka didelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius