Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Protestuotojai be vargo įtikino Donaldo Trumpo rėmėjus mojuoti Rusijos vėliavėlėmis

Du vyrai kiek sujaukė Konservatorių politinio veiksmo konferenciją (CPAC) ir žaibiškai susilaukė dėmesio socialiniuose tinkluose, surengę netikros vėliavos operaciją tiesiogine to žodžio prasme, rašo „The Atlantic“.
CPAC dalyvė su Rusijos vėliava
CPAC dalyvė su Rusijos vėliava / Nuotr. iš „Twitter“

22-ejų Jasonas Charteris ir 36-erių Ryanas Claytonas penktadienį ėmėsi operacijos CPAC, kur susirinko daug JAV prezidento Donaldo Trumpo rėmėjų. Prezidento administraciją purtant skandalams dėl jos ryšių su Rusijos tarnybomis, šie vyrai konferencijos dalyviams išdalijo apie tūkstantį vėliavėlių su raudona, balta ir mėlyna juostomis bei aukso raidėmis užrašytu D.Trumpo vardu.

Auditorija noriai graibstė vėliavėles, fotografavosi, laukė D.Trumpo pasirodymo, kai konferencijos darbuotojai pagaliau susivokė – tai buvo Rusijos vėliavos. Renginio personalas jas surinko, tačiau nuotraukos jau plito socialiniuose tinkluose.

R.Claytonas buvo ir pats nufotografuotas šalia renginio vietos, laikantis didelę išdalintų vėliavėlių versiją.

„Daugelis nesuprato, kad tai buvo Rusijos vėliava, arba jiems nerūpėjo“, – sakė jis „The Atlantic“. Kartu su J.Charteriu jie nusipirko bilietus į CPAC tai dienai, kada konferencijoje turėjo kalbėti D.Trumpas. Jis sakė, kad dalyviams vėliavas išdalinti buvo stebėtinai paprasta.

Vyrai nevadina savo akcijos netikros vėliavos operacija. „Netikra vėliava“ (angl. „false flag“) – terminas, kuriuo apibūdinamos priedangos operacijos, suplanuotos taip, kad atrodytų, jog jas atliko ne tikrieji organizatoriai.

„Tai buvo tikros vėliavos operacija, – R.Claytonas sakė „The Atlantic“ su dirbtinai stipriu rusišku akcentu. – Tai rodo, kaip glaudžiai yra susiję D.Trumpas ir Rusija – jie tarsi žirniai ankštyje!“

Prieš dvi savaites JAV žiniasklaida paskelbė, kad D.Trumpo patarėjai prieš JAV prezidento rinkimus palaikė kontaktus su Rusijos žvalgybos pareigūnais. Pats D.Trumpas yra ne kartą gyręs Rusijos vadovą Vladimirą Putiną.

Po gudrybės su vėliavomis R.Claytonas buvo išvestas iš konferencijos. J.Charteris išprašytas buvo tada, kai kalbant D.Trumpui atsistojęs apšaukė jį fašistu ir V.Putino marionete.

„Man uždrausta pasirodyti CPAC, – sakė J.Charteris, o jo balse buvo juntamas pasididžiavimas. – Manau, yra daug būdų, kaip galima priešintis D.Trumpui, ir manau, kad tai yra labai efektyvus būdas. Smagu kartais pajuokauti labai rimtoje situacijoje.“

Abu vyrai yra „Americans Take Action“ organizacijos nariai. Ji skelbiasi esanti pasipriešinimo organizacija, platina peticiją dėl apkaltos D.Trumpui.

„Prisiminkite, – pridūrė R.Claytonas, vis dar pamėgdžiodamas rusišką akcentą, – D.Trumpo Amerikoje vėliava mojuoja tavimi!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius