Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruošdamasi karui Venesuela masiškai perka ginkluotę

Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas rimtai ruošiasi karui – Rusijoje ir Baltarusijoje jis didžiuliais kiekiais perka ginkluotę.
Hugo Chavezas
Hugo Chavezas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša naujienų portalas newsru.com, H.Chavezas pastaruoju metu perka daug tankų, naikintuvų, nusipirko ir vieną povandeninį laivą. Apie tai žiniasklaidai papasakojo politologijos profesorius Niujorko universitete Jorge Castaneda, 2000–2003 metais užėmęs Meksikos premjero postą.

Jo teigimu, H.Chavezas stengėsi rasti sąjungininkų visame žemyne, sistematiškai palaikydamas savo šalininkus įvairiose šalyse – nuo Bolivijos iki Argentinos, Ekvadoro, Meksikos, Peru, Nikaragvos, Salvadoro ir kitų. Jis taip pat suteikdavo prieglobstį, ginklų, finansavimą revoliuciniam Kolumbijos judėjimui – organizacijai, kuri siekia nuversti šios šalies Vyriausybę.

Lapkričio 8 dieną H.Chavezas jau pareiškė, kad šalis ruošiasi karui. Jis taip pat įspėjo JAV prezidentą Baracką Obamą, kad padedamas Kolumbijos nekurstytų karo prieš Venesuelą. Taip jis reagavo į rugpjūčio mėnesį tarp JAV ir Kolumbijos pasirašytą karinį susitarimą. Pagal jį JAV  Kolumbijos teritorijoje gali naudoti septynias karo bazes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius