Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rusija neigia teikianti pagalbą Talibanui

Rusija penktadienį neigė NATO pajėgų vado kaltinimus, kad Maskva galbūt padeda Talibanui, kovojančiam su JAV ir NATO pajėgomis Afganistane.
Talibano kovotojai
Talibano kovotojai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Šie tvirtinimai yra absoliučiai neteisingi“, – valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos departamento Afganistanui vadovas ir Kremliaus specialusis pasiuntinys šioje šalyje Zamiras Kabulovas.

„Šiais prasimanymais, kaip mes ne kartą pabrėžėme, siekiama pateisinti JAV kariškių ir politikų nesėkmes vykdant Afganistano kampaniją. Kito paaiškinimo nėra“, – sakė jis.

JAV generolas Curtisas Scaparrotti, vyriausiasis NATO pajėgų Europoje vadas, vadovaujantis ir JAV kariniam štabui Europoje, ketvirtadienį įstatymų leidėjams Vašingtone sakė pastebėjęs Rusijos įtakos didėjimą ir plitimą daugelyje regionų, taip pat ir Afganistane.

Pareiškime Senato ginkluotųjų tarnybų komitetui C.Scaparrotti sakė, kad Maskva „galbūt“ net aprūpina Talibaną.

Vasario mėnesį aukščiausiasis JAV ginkluotųjų pajėgų Afganistane vadas, armijos generolas Johnas Nicholsonas paliudijo, jog Rusija skatina Talibaną ir teikia jiems diplomatinę priedangą, kad pakirstų JAV įtaką, o NATO pralaimėtų.

2015 metais Z.Kabulovas sakė, kad Rusija keičiasi informacija su Talibanu, ir įžvelgė bendrus su jais interesus, kalbant apie kovą su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS).

Rusija Talibaną laiko teroristine grupuote; kaip ir IS, šis judėjimas Rusijoje yra uždraustas.

Talibano kovotojai ketvirtadienį užėmė strategiškai svarbų Afganistano Sangino rajoną, kur JAV ir britų pajėgos patirdavo daug nuostolių, kol jis buvo perduotas afganų pajėgoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius