-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 05 /16:16

Rusija skelbia, kad NATO karo lėktuvas vos nesusidūrė su keleiviniu laineriu

Rusijos žiniasklaidoje trimituojama, kad prie šalies rytinės pakrantės skridęs keleivinis lėktuvas vos nesusidūrė su nežinomu orlaiviu. Naujienų agentūros RBC šaltinis saugumo tarnybose teigė, kad šis orlaivis – NATO naikintuvas. Tiesa, oro linijos „Aurora Airlines“ informaciją paneigė.
„Bombardier“ lėktuvas „Global“
„Bombardier“ lėktuvas „Global“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Lėktuvas Rusija NATO

Skelbiama, kad keleivinis lėktuvas buvo turbopropelerinis „Bombardier“, priklausantis „Aurora Airlines“. Šios oro linijos savo ruožtu priklauso didesnei kompanijai „Aeroflot“. Laineris skrido iš Rusijos Sachalino salos į Kurilų salas.

RBC šaltinio teigimu, oro eismo kontrolieriai pastebėjo, kad prie keleivinio lėktuvo tokiame pat aukštyje pradėjo artėti kitas orlaivis. Pastarasis esą neatsakė į jokius radijo signalus ir netrukus atsidūrė keleivinio lėktuvo oro koridoriuje.

Todėl keleivinio lėktuvo įgula esą turėjo staigiai leistis, kad būtų išvengta susidūrimo.

Oro eismo kontrolieriai pakartotinai bandė susisiekti su nenustatytu orlaiviu, tačiau jo pilotas esą nereagavo. Tačiau, anot RBC šaltinio, pavyko įrašyti orlaivio radiolokacinio atsakiklio (transponderio, – red.) signalą, kuris neva naudojamas NATO.

Neatmestina, kad tai yra rusiškos propagandos kampanijos dalis – juk Kremlius pernai daug kalbėjo apie pasiūlymus, kad karo lėktuvai visada skraidytų su įjungtais atsakikliais. Tiesa, ne tolimojoje Azijoje, o virš Baltijos jūros.

Juolab kad „Aurora Airlines“ atstovai netrukus ketvirtadienį paneigė pranešimus apie esą per plauką neįvykusį orlaivių susidūrimą.

„Tai visiška nesąmonė, kurios net neverta komentuoti. Skrydis vyko normaliai“, – oro linijų atstovė Tatjana Kozyriova teigė „RIA Novosti“.

Jokio patvirtinimo, kad įvyko būtent tai, apie ką dabar skelbiama Rusijoje, iš Vakarų ir NATO pusės nėra. Tačiau pastaraisiais metais ne Aljanso, o Rusijos lėktuvai reguliariai pažeidinėjo NATO narių oro erdvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius