-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje suimtas Jurijaus Budanovo nužudymu įtariamas čečėnas

Maskvos teismas leido suimti čečėnų tautybės asmenį, kuris kaltinamas nušovęs buvusį Rusijos armijos pulkininką Jurijų Budanovą. Pastarasis 2003 metais buvo nuteistas už čečėnės paauglės pagrobimą ir nužudymą.
Ginklas
Ginklas / Photos.com

Kaip rašo Rusijos naujienų portalas lenta.ru, suimtasis Mahomedas Suleimanovas įtariamas nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis bei neteisėtu ginklo laikymu.

Pasak Rusijos teisėsaugininkų, M.Suleimanovui jau yra pateikti kaltinimai. Pareigūnai taip pat sakė, kad kaltinamasis keliais šūviais nužudė J.Budanovą, paskui sėdo į automobilį ir nuvažiavo.

Transporto priemonė vėliau buvo rasta sudegusi. Teigiama, kad M.Suleimanovas teisėsaugininkams įdavė nusikaltimo bendrininkus, tačiau kas jie – nepranešama. Šaltiniai teisėsaugoje Rusijos žiniasklaidai prasitarė, kad M.Suleimanovas buvo kitų asmenų pasamdytas nužudyti J.Budanovą. Pareigūnai vis dar aiškinasi, kas yra nužudymo užsakovai.  

Buvęs pulkininkas J.Budanovas buvo nušautas šių metų balandį. 2003 metais Šiaurės Kaukazo karinės apygardos teismas nuteisė jį dešimt metų kalėti už čečėnės Elzos Kungajevos pagrobimą ir nužudymą. Bylos duomenimis, Antrojo Čečėnijos karo metu tankų pulkui vadovavęs J.Budanovas su pavaldiniais girti naktį nuvažiavo prie kaime esančio namo, kuriame buvo E. Kungajeva su nepilnamečiais broliais ir seserimis. Vyrai įvyniojo paauglę į kilimą ir išsivežė.

J.Budanovas neprisipažino, kad mergaitė buvo prievartaujama. Jis aiškino, esą ją norėta apklausti, bet ji agresyviai priešinosi, todėl jis paauglę pasmaugė. Vėliau ji buvo išvežta iš karinio dalinio ir užkasta. Ekspertas, pradžioje teigęs, kad mergina buvo išniekinta, vėliau savo išvadas atšaukė. J.Budanovas su bendrais nebuvo teisiami už išprievartavimą.

2002 metais J.Budanovas buvo pripažintas nepakaltinamu ir atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, tačiau visuomenėje kilus aršiems protestams, grįžo į kalėjimą. 2009 metais jis visgi buvo paleistas anksčiau laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius