Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijos diplomatų panika – bandoma išvengti tribunolo dėl Malaizijos oro linijų lėktuvo numušimo

Rusija griežtai atmeta siūlymus tribunole teisti asmenis, atsakingus už Malaizijos oro linijų lėktuvo (reiso MH17) numušimą virš Rytų Ukrainos. Rusijos diplomatų teigimu, tyrimas vis dar nėra iki galo atliktas, be to, trūksta precedento, rašo unian.net.
Rusijos užsienio reikalų viceministras Genadijus Gatilovas
Rusijos užsienio reikalų viceministras Genadijus Gatilovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mums ši idėja nepatinka net dėl kelių priežasčių. Tyrimas vis dar vyksta, jokios galutinės išvados nepaskelbtos. Nyderlandai supažindino tik su tarpine tyrimo versija. Jie patys pripažįsta, kad tyrimą užbaigti ir rezultatus paskelbti galės tik metų gale“, – teigė Rusijos užsienio reikalų viceministras Genadijus Gatilovas.

Jo teigimu, jokie panašūs tribunolai nebuvo kuriami ankstesniais atvejais. „Tribunolo kūrimo procesas reikalauja laiko. Reikia apsispręsti dėl jo funkcijų, finansavimo“, – sakė jis.

„Šiomis aplinkybėmis mes laikome tai politiškai nelogišku ir nereikalingu veiksmu“, – tikino G.Gatilovas. „Manome, kad tokie bandymai stumti šią idėją Saugumo Taryboje yra netgi žalingi“, – pridūrė jis.

Nyderlandai jau oficialiai skelbė, kad norėtų, jog pradėtų veikti Jungtinių Tautų tribunolas, kuris nuteistų atsakingus už 298 keleivių žūtį (194 iš jų – Nyderlandų piliečiai).

Pirminiai tyrimo duomenys rodo, kad „Boeing 777“ lėktuvą, skridusį iš Amsterdamo į Kvalą Lumpūrą, numušė Rytų Ukrainos separatistų naudota raketinė sistema „Buk“, kurią šie gavo iš Rusijos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius