Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos nepasiekia Lenkijos prezidento laiškai

Lenkija stebsi, kodėl Rusija iki šiol negavo pranešimo, kad į iškilmingus renginius Katynėje ketina atvykti šalies prezidentas Lechas Kaczynskis, praneša Britanijos visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė.
Lechas Kaczynskis
Lechas Kaczynskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lenkija

Lenkijos prezidento kanceliarijos vadovas Wladyslawas Stasiakas pareiškė, jog Lenkijos URM kelis kartus informavo Rusiją, kad Lechas Kaczynskis nori atvykti į Katynę balandžio 10 dieną, kur vyks ceremonija kelių tūkstančių Lenkijos karininkų, kuriuos sušaudė sovietinio NKVD darbuotojai 1940 metais, atminimui pagerbti.

Ketvirtadienį Rusijos URM atstovas Andrejus Nesterenka pareiškė, kad „būsimas Rusijos ir Lenkijos vyriausybių vadovų dalyvavimas bendruose atminimo renginiuose Katynėje dar rengiamas“.

Drauge, pasak A.Nesterenkos, apie galimą Kaczynskio vizitą jis žino tik iš spaudos pranešimų.

„Aišku, mes žinome publikaciją Lenkijos spaudoje, kurioje pranešama, kad Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis ketina atvykti į Katynę. Bet oficialių Lenkijos pranešimų iki šiol mes negavome“, – pabrėžė diplomatas.

„Mes turime (Lenkijos) URM atstovų patvirtinimą, jog jau ne kartą buvo pranešta Rusijai, kad bus prezidento delegacija (Katynėje)“, – savo ruožtu pareiškė W.Stasiakas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius