Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja paskelbė „šventą karą“ su JAV ir Pietų Korėja

Šiaurės Korėja šeštadienį paskelbė, kad „bet kuriuo reikiamu metu“ pradės „šventą karą“ su Jungtinėmis Valstijomis ir Pietų Korėja, kuris bus grindžiamas branduolinėmis atgrasinimo priemonėmis ir bus atsakas į „beatodairiškas“ šių šalių karines pratybas.
Šiaurės Korėjos karys
Šiaurės Korėjos karys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės Korėja įtampą pusiasalyje iki naujų aukštumų padidino po to, kai Pietų Korėja apkaltino Pchenjaną kovo mėnesį nuskandinus jos karo laivą, kuriame žuvo 46 žmonės, ir ėmėsi veiksmų savo gynybai stiprinti, tarp kurių yra didelės karinės pratybos su amerikiečiais.

Pchenjanas ir anksčiau nuolat reikšdavo didžiulį pasipiktinimą, kai Pietų Korėja ir JAV surengdavo bendras karines pratybas, bet amerikiečių pareigūnai sako, kad šį kartą gali būti dar daugiau provokacijų, ypač dar ir dėl to, kad Šiaurės Korėja mėgina didinti politinę varomąją jėgą valdžiai Kim Jong–ilo (Kim Čen Iro) sūnui perduoti.

JAV ir Pietų Korėjos kariškiai didelio masto karinių jūrų laivynų ir oro pajėgų pratybas, kuriose dalyvaus atominis lėktuvnešis, pradeda sekmadienį. Be to, rugpjūtį planuojamos papildomos pratybos.

„KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) armija ir liaudis bet kuriuo reikiamu metu pradės savo stiliaus atsakomąjį šventą karą, grindžiamą branduolinėmis atgrasinimo priemonėmis, kad atremtų JAV imperialistus ir Pietų Korėjos marionetines pajėgas, tyčia stumiančius šią situaciją prie karo ribos“, – paskelbė Šiaurės Korėjos Nacionalinė gynybos komisija.

„Visi šitie kariniai manevrai yra ne kas kita kaip atviros provokacijos, siekiant faktiškai uždusinti KLDR ginklo jėga“, – sakoma įtakingos Komisijos pareiškime, kurį perdavė Šiaurės Korėjos oficialioji naujienų agentūra KCNA.

Pchenjanas dar kartą paneigė, kad nuskandino Pietų Korėjos korvetę „Cheonan“, ir pareiškė, kad planuojamos karinės pratybos yra „toks beatodairiškas veiksmas kaip miegančio tigro pažadinimas“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius