Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja rengiasi paleisti tolimojo nuotolio raketą

Šiaurės Korėja tikriausiai rengiasi išbandyti tolimojo nuotolio raketą, kuri gali būti paleista per dvi savaites, šeštadienį pranešė Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“.
Raketos
Raketos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ginklų tyrimo centre netoli Pchenjano buvo pastebėtas traukinys, gabenantis tolimojo nuotolio raketą“, – agentūrai sakė šaltinis žvalgybiniuose sluoksniuose.

„Labai tikėtina, kad Šiaurės (Korėja) gali paleisti (tą raketą) ... Pietų Korėjos ir JAV žvalgyba (tai) atidžiai stebi“, – sakė šaltinis.

Pasak jo, manoma, kad Šiaurės Korėjai prireiks maždaug dviejų savaičių raketai ant paleidimo įrenginio užkelti ir jos paleidimui parengti.

Du JAV gynybos pareigūnai Vašingtone penktadienį sakė, jog iš amerikiečių palydovo darytose nuotraukose matyti automobilių judėjimas dviejuose Šiaurės Korėjos objektuose ir jog tai gali rodyti, kad režimas galbūt rengiasi paleisti tolimojo nuotolio raketą.

Tas automobilių judėjimas primena darbus, kurie buvo vykdomi prieš tai, kai Šiaurės Korėja praėjusį mėnesį paleido tolimojo nuotolio raketą, sakė pareigūnai, kurie nenorėjo skelbti savo pavardžių.

Kim Jong-Ilo (Kim Čen Iro) režimas paskelbė, kad pirmadienį įvykdė savo antrąjį atominės bombos bandymą ir kad atsisako paliaubų, kuriomis 1953 metais baigėsi Korėjos karas.

Be to, Šiaurės Korėja po surengto branduolinio bandymo dar paleido šešias artimojo nuotolio raketas. Paskutinė jų paleista penktadienio pavakarę.

Pranešama, kad šios raketos gali nuskrieti apie 130 kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius