Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-ilas gyvens nebeilgai, pranašauja Pietų Korėjos ekspertai

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jongi-ilas, kurio sveikata labai silpna, tikriausiai gyvens ne ilgiau nei dar dvejus trejus metus, o jo mirtis toje komunistinėje šalyje gali sukelti didelius neramumus: perversmą, masinius gyventojų bruzdėjimus ar net žudynes, nurodė vienas Pietų Korėjos strateginių studijų centras.
Kim Jong-il (kairėje)
Kim Jong-ilas (kairėje) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kim Jong-ilas

Korėjos nacionalinio suvienijimo institutas (KINU) paskelbė neįprastą studiją, kurioje užsimenama apie galimą Šiaurės Korėjos režimo žlugimą, taip pat perspėjama, jog tokie vidiniai neramumai gali paskatinti Pchenjaną pradėti riboto masto karą su Pietų Korėja.

KINU parengta Suvienijimo studija buvo paskelbta šią savaitę, praėjus kelioms dienoms po piktų Pchenjano atsiliepimų į pranešimus, kuriuose nurodyta, jog Seulo Vyriausybė yra parengusi atskirą planą, kuris būtų pradėtas vykdyti kilus neramumams Šiaurės Korėjoje.

„Labai tikėtina, kad Kim Jong-ilo nebeliks Šiaurėje iki 2012 metų“, – nurodoma KINU pranešime. Šiaurės Korėja yra pareiškusi, jog sieks tapti galinga ir klestinčia valstybe iki 2012 metų, kai bus minimos jos įkūrėjo Kim Il-sungo 100-osios gimimo metinės.

Tėvą pakeitusiam Kim Jong-ilui kitą mėnesį sukaks 68 metai. Daugelis ekspertų mano, kad jis patyrė insultą 2008 metų rugpjūtį. Taip pat pranešama, kad komunistinio režimo lyderis serga diabetu ir širdies ligomis.

„Po Kim Jong-ilo mirties tikriausiai įvyks pokyčių valdančiajame elite. Tikėtinas karinis perversmas ir kiti neramumai, tokie kaip piliečių bruzdėjimai ar sukilimai, žudynės ir didelio masto pabėgėlių srautai“, – rašo KINU.

Studijoje pateikiami trys galimi scenarijai, kaip padėtis Šiaurės Korėjoje gali klostytis po Kim Jong-ilo mirties: valdžios perdavimas jo sūnui Kim Jong-unui, jungtinės karinės vadovybės suformavimas arba vieno lyderio iškilimas iš kariškių gretų.

KINU prognozuoja, jog mirus dabartiniam komunistinės šalies lyderiui Šiaurės Korėjoje tikriausiai dar labiau susilpnės ekonomika ir išplis korupcija, taip pat kils pilietinių neramumų, kurie gali tapti dingstimi įsikišti kariškiams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius