-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos aktyvistai šalyje dirbant Arabų Lygos stebėtojams ragina rengti masinius protestus

Sirijos aktyvistai internete ragina režimo priešininkus, padrąsintus stebėtojų misijos buvimo, masiškai išeiti į gatve penktadienį, tradicinę protestų dieną, nors kraujo liejimas šalyje dar nesiliovė.
Sirija
Sirija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis raginimas buvo paskelbtas, kai žmogaus teisių organizacijos penktadienį pranešė apie dar keturių žmonių žūtį. Tuo tarpu ankstesnę dieną, kai Arabų Lygos stebėtojai išplėtė savo misiją Sirijoje, į žuvusiųjų sąrašą buvo įtraukti mažiausiai 27 civilių gyventojų vardai.

Ruošiantis galimoms demonstracijoms, stiprios saugumo pajėgos buvo sutelktos neramioje pietinėje Derijos provincijoje, kur kovo viduryje prasidėjo pirmieji protestai prieš Sirijos prezidento Basharo al Assado autokratinį režimą.

Žmogaus teisių organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad saugumo pajėgos apsupo Derijos provincijos mieste Inchile esančias Basamo ir Omario mečetes, o snaiperiai užėmė pozicijas ant pastatų stogų.

Rytiniame naftos pramonės centre Deir ez Zore esančiame Kusuro rajone buvo girdimi sprogimai, o stiprios režimo pajėgos buvo sutelktos netoliese esančioje žiedinėje sankryžoje, sakoma SOHR pranešime, kurį gavo naujienų agentūra AFP.

Penktadienį Homso provincijos mieste Tal Kalache žuvo du civiliai ir du į protestuotojų pusę perėję kariai, patekę į reguliariųjų pajėgų pasalą, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR.

„Penktadienį mes vėl žygiuosime į laisvės aikštes apnuogintomis krūtinėmis“, – aktyvistai skelbė savo svetainėje socialiniame tinkle „Facebook“. Jie pridūrė, kad yra pasiruošę stoti prieš režimo pajėgų „artilerijos ir kulkosvaidžių ugnį“.

SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas naujienų agentūrai AFP sakė, kad aktyvistai pasiryžę siekti, jog jų balsą išgirstų tarptautiniai stebėtojai, nors per kruvinas represijas nuo pirmadienio, kai atvyko Arabų Lygos delegacija, Sirijoje žuvo jau per 100 žmonių.

„Arabų Lygos iniciatyva yra vienintelis vilties spindulys, kurį dabar matome“, – pridūrė R.Abdel Rahmanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius