Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slaptas morgas ir grybelis-žudikas – naftos išsiliejimo Meksikos įlankoje pasekmė?

Po to, kai pražūtingi tornadai nusiaubė JAV Misūrio valstijos Džoplino miestą, pastarajame pradėjo sklandyti daugybė siaubo istorijų.
Naftos platforma Meksikos įlankoje
Naftos platforma Meksikos įlankoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į dvi iš jų, susijusias su valstybinėmis paslaptimis, dėmesį aktreipė politikos analitikas iš Europos, kuris pareiškė, esą mieste sklandantys gandai apie „visiškai slaptą morgą“ ir „nuo agresyvios grybelinės infekcijos mirštančius žmones“, gali būti susiję su 2010 metais Meksikos įlankoje išsiliejusia bendrovės „British Petroleum“ nafta.

„Įsivaizduokite, kad egizstuoja didelė tikimybė, jog garuodama iš Meksikos įlankos, nafta nusėdo visoje rytinėje JAV dalyje“, – kalbėjo buvęs vienas iš aukštų naftos bendrovės pareigūnų, nutekinęs svarbios informacijos žiniasklaidai, Ianas Crane'as. Jis taip pat pridūrė, kad šio reiškinio pasekmės būtų „katastrofiškos“.

Žurnalistai bandė apsilankyti Džoplino miesto morge, tačiau kelią jiems užkirto policija, liepusi filmavimo kameras palikti automobiliuose. Apie tai pranešė „MOXNews“ ir CNN. Naujienų korespondentai buvo kritikuojami dėl neva Džoplino tragedijos išnaudojimo ir nepagarbos mirusiųjų šeimoms.

Prieš kurį laiką pasirodė ir įspėjimas dėl agresyvios formos grybelinės infekcijos, žudančios sužeistas tornado aukas. Teigiama, kad siekdami išsaugoti kai kurių pacientų gyvybes, gydytojai buvo priversti amputuoti jų rankas ar kojas, kad taip užkirstų kelią infekcijos plitimui į kitas kūno vietas. 

Po to, kai pražūtingi tornadai nusiaubė JAV Misūrio valstijos Džoplino miestą, pastarajame pradėjo sklandyti daugybė siaubo istorijų.Nuotraukas su grybelinės infekcijos pasekmėmis žmogui rasite čia.

Kaip jau buvo rašyta, oficialiai nežinoma, kiek iš daugiau nei 1 700 JAV Misūrio valstijoje praūžusio tornado aukų šiuo metu kenčia nuo sparčiai plintančios ir agresyvios grybelinės infekcijos. Teigiama, kad įsimetusi į žaizdas, infekcija pažeidžia nervus, sukelia apakimą, trombų susidarymą smegenyse ir plaučiuose bei mirtį.

Infekcinių ligų specialistas dr. Uwe Schmidtas teigė, kad nuo infekcijos, vadinamos zigomikoze, mirė trys–keturi asmenys. Pažymima, kad minėta infekcija prasibrauna į pagrindinius audinius – pagrindines kraujagysles ir sustabdo kraujo cirkuliaciją. Dėl to pažeista kūno dalis pajuoduoja, o netrukus prasideda ir jos gangrena.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius