Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialinių tinklų vartotojus šiurpina paslaptingo gyvio nuotraukos: kas tai galėtų būti?

Pastaruoju metu „Facebook“ vartotojai itin aktyviai dalijasi į nieką nepanašaus gyvio nuotraukomis, kartu netingėdami prikurti ir jo kilmės teorijų. Vieni sako, kad tai – labai draugiškas Australijoje aptinkamas voras, kiti tvirtina, kad jis aptinkamas JAV ir jau netrukus gali išplisti Europoje. Tačiau 15min kalbinti mokslininkai turi savo nuomonę.
Socialiniuose tinkluose dalijamasi paslaptingo gyvio nuotrauka
Socialiniuose tinkluose dalijamasi paslaptingo gyvio nuotrauka / Ekrano nuotr.

„Jei savo namuose aptiksite šios rūšies nariuotakojų, nežudykite jų!!!
Jų įkandimas nėra nuodingas, jie yra labai meilūs, minta pelėmis ir smulkiais graužikais, išeina nevaromi“, – teigiama viename užraše anglų kalba, po kuriuo puikuojasi internete itin išpopuliarėjusi paslaptingo gyvio nuotrauka.

Ekrano nuotr. /Internete platinama paslaptingo gyvio nuotrauka
Ekrano nuotr. /Internete platinama paslaptingo gyvio nuotrauka

Vaizdas ne iš pačių maloniausių, tad po šiuo įrašu socialiniuose tinkluose daugybė internetų vartotojų komentaruose demonstravo šleikštulį ir net baimę, o kai kurie, naudodamiesi proga, nepatingėjo šliūkštelėti žibalo į ugnį tvirtinimais, kad jau netrukus šiuos „meilučius“ galėsime išvysti ir Europoje.

Tuomet nueita dar toliau – interneto forumuose atsirado šunų šeimininkų, neva besibaiminančių dėl savo augintinių ir klausiančių, ką daryti, jei šis gyvis atklydo į sodą.

Kai kurie internautai net išgalvojo lotyniškus pavadinimus šiems, kaip jie patys teigia, „milžiniškiems vorams“.

Tačiau visa tai tiesiog yra netikėtai daug susidomėjimo sulaukęs pokštas, virtęs melagiena.

Interneto sensacija išaiškinta

Dar 2020 metais diskusija apie nuotraukoje pavaizduotą gyvį užvirė viename vorų mylėtojus ir arachnologus vienijančiame interneto forume.

Tuomet vienas jo dalyvių rašė:

„Tai yra Monumala Noxhydria (bendrinis pavadinimas „veido apkabintojas“), ksenomorfų rūšies, ir iš tikrųjų tai nėra voras!

Nors „veido apkabintojas“ yra endemiškas tik kai kuriose ne Žemės planetose, jei jis būtų aprašytas žemiškais terminais, turėčiau jį priskirti Phylum Chordata, nes jis aiškiai turi slankstelius ir uodegą.

„Veido apkabintojas“ yra keista daug didesnės ir itin agresyvios invazinės rūšies embrioninė stadija. Ji turėtų būti sunaikinta pamačius ir nespėjus priartėti prie žmonių“.

Internautas aiškiai ironizavo, pateikdamas nuorodą į siaubo filmą „Svetimas“ (ang. Alien).

Svetimas – 1979 m. pasirodęs mokslinės fantastikos filmas su siaubo elementais, sukurtas „20th Century Fox“ studijos.

Plačiau skaitykite: Visi serijos „Svetimas“ filmai: nuo blogiausio iki geriausio

Kadras iš siaubo filmo „Svetimas“/„Veido apkabintojas“
Kadras iš siaubo filmo „Svetimas“/„Veido apkabintojas“

Jame pasakojama apie agresyvų metamorfozišką ateivį, su kuriuo susiduria žmonės kosmose. Būtent jis ir buvo pramintas „Veido apkabintoju“, arba „Facehuggeriu“.

Aštuntojo dešimtmečio pabaigoje tai buvo tikrai savo laiką pralenkęs filmas, o neįtikėtinai realistiškas siaubūnas buvo pagamintas iš organinių medžiagų – avies žarnų ir kitų skerdienos dalių.

Tačiau internete sklandančios nuotraukos nėra paimtos iš legendinio mokslinės fantastikos filmo.

Akivaizdu, kad kažkas norėdamas papokštauti tiesiog nufotografavo vieną iš daugybės „Veido apkabintojo“ replikų – žaislų, kurie rinkoje pasirodė vos po sėkmingos filmo premjeros, ir kurių interneto parduotuvėse galima įsigyti iki šiol.

Ekrano nuotr. /„Amazon“ interneto parduotuvėje parduodamas žaislas
Ekrano nuotr. /„Amazon“ interneto parduotuvėje parduodamas žaislas

15min verdiktas: manipuliacija. Socialiniuose tinkluose pasirodžiusiosiose nuotraukose užfiksuotas ne „paslaptingas gyvis“, o žaislas, pagamintas pagal fantastinio filmo siaubūno atvaizdą.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius