-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialistų perspėjimas Europos senjorams: laukia sunkus gripo sezonas

Koronaviruso, regis, negana. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC) įspėjo, kad Senojo žemyno senjorų greičiausiai laukia sudėtingas gripo sezonas. Pridėjus tebesitęsiančią kovą su COVID-19, esą galima laukti dar didesnio pavojaus tiek žmonių gyvybėms, tiek sveikatos apsaugos sistemoms, rašo „Politico“.
Europos senjorus įspėjo saugotis gripo
Europos senjorus įspėjo saugotis gripo / Vida Press nuotr.

ECDC pastebėjo, kad Kroatijoje gripo virusas „jau neįprastai anksti“ įžengė į naująjį sezoną. O naujoji viruso atmaina – A(H3N2) – pavojingesnė senjorams ir, regis, atsparesnė vakcinoms.

„Pirmieji šios atmainos atvejai rodo, kad artėjantis gripo sezonas gali būti sunkus“, – pareiškė ECDC gripo programos vadovas Pasi Penttinenas.

„Staigus užsikrėtimų gripo pagausėjimas vis dar tęsiantis COVID-19 pandemijai gali reikšti rimtas pasekmes senjorams ir tapti papildoma našta jau apkrautoms sveikatos apsaugos sistemoms“, – pridūrė P.Penttinenas.

Organizacija taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad praėjusią žiemą daugelyje Europos valstybių galioję suvaržymai neleido sklisti gripo virusui. Kitaip tariant, kaukių nešiojimas ir atstumo nuo kitų žmonių laikymasis tapo efektyvia kovos su gripu priemone.

Ruošiantis žiemai, anot P.Penttineno, be jokios abejonės, svarbios vakcinos – tiek nuo gripo, tiek nuo koronaviruso. Skiepai apsaugo nuo sunkių susirgimų, o jie ypač svarbūs medikams ir slaugos namų darbuotojams.

Visgi jau yra efektyvių antivirusinių vaistų, kurie gali užkirsti kelią protrūkiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius