-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šri Lankoje suimta knygos apie atsivertimą iš budizmo į islamą autorė M.Perera

Rašytoja, kuri vienoje knygoje aprašė savo atsivertimą iš budizmo į islamą, buvo suimta Šri Lankoje, pateikus kaltinimus dėl neįvardytos „prie valstybę nukreiptos“ veiklos, šeštadienį pranešė policija.
Hidžabas – tradicinis musulmonių galvos apdangalas.
Hidžabas – tradicinis musulmonių galvos apdangalas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Buda Budizmas Islamas

Rašytoja Malini Perera buvo sulaikyta šią savaitę, vadovaujantis griežtais nepaprastosios padėties įstatymais, policijos atstovas Prashantha Jayakjody sakė naujienų agentūrai AFP, tačiau išsamiau nekomentavo.

Pasak žiniasklaidos, Šri Lankoje gimusi rašytoja, kuri pastaruoju metu gyveno Bahreine, buvo suimta, kai atvyko atostogų į šią salą ir mėgino išsiųsti paštu du savo knygos egzempliorius užsienyje gyvenantiems adresatams.

Šri Lanka, kurios dauguma gyventojų yra budistai, oficialiai skelbia esanti sekuliari valstybė, tačiau į bet kokius debatus apie budizmą joje reaguojama labai jautriai.
Britų visuomeninio transliuotojo BBC padalinys, transliuojantis sinhalų kalba, citavo vieną M.Pereros draugą, kuris sakė, kad ji savo knygoje aiškina, kodėl atsivertė į islamą, tačiau ten nėra nepagarbiai atsiliepiama apie budizmą.

„Ji tik kalba apie religijų vienybę, – neįvardytas asmuo sakė BBC. – Jos knygoje nėra nieko įžeidžiama. Jai atsisakyta suteikti teisinę pagalbą, bet kaltinimai dar bus pateikti.“
 
Šį mėnesį Šri Lanka atsisakė suteikti vizą JAV dainininkui Akonui, kai budistai vienuoliai ir beveik 12 tūkst. žmonių socialiame tinkle „Facebook“ pasiskundė dėl vieno šio atlikėjo vaizdo klipo, kuriame bikinius vilkinčios moterys matomos šokančios prie Budos statulos. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius